“Yerli uçağı biz yaparız”

28 Aralık 2011

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, Milli Savunma Bakanının ardından Ulaştırma Bakanı tarafından da seslendirilen yerli uçak konusunda basına açıklamada bulundu.

Bozal açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
Türkiye’nin yerli uçak ve uzay teknolojilerini gündemine almasını Türk Harb-İş Sendikası olarak son derece önemsiyor ve yakından takip ediyoruz. Siyasi iktidarın güçlü bir irade ile bu projelerin arkasında durması ve gerekli imkanların sağlanması halinde, Milli Savunma işçileri Türkiye’nin ilk yerli uçağını yapmaya hazırdır.
Başta Hava İkmal Merkezleri olmak üzere milli savunma işyerleri, nitelikli işgücü açısından Türkiye’nin gözbebeği kurumlardır. Her yıl Milli Prodüktivite Merkezi’nin seçtiği yılın işçileri bu işyerlerinden çıkmaktadır. Üyelerimiz, savunma sanayiinde dışa bağımlılığı azaltan sayısız projelerle, ülke ekonomisine milyonlarca dolar katkı sağlamaktadır. Bu nedenle yerli uçak konusunda başka adres aranmamalıdır. En azı 20 yıllık tecrübeye sahip savunma işçileri başta uçak yapımı olmak üzere savunma sanayinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahiptir. Savunma işçileri Türkiye’nin uzay teknolojisinde de rol üstlenecek düzeyde vizyonunu geniş tutmaktadır.
Basına ve Kamuoyuna saygıyla duyulur