YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

31 Aralık 2013
Dünya, küresel ekonomik ve siyasal krizlerin, iç savaşların yaşandığı, masum insanların iktidar mücadeleleri uğruna katledildiği bir yılı geride bıraktı. Türkiye de ise 2013 yılı açılım politikaları, yeni anayasa çalışmaları, eğitim tartışmaları, yolsuzluk gibi konu başlıkları etrafında tartışmaların yaşandığı bir yıl oldu.
Çalışma hayatı ve sendikal hareket açısından geride kalan bir yılda, sorunlar ve beklentiler değişmedi. İşsizlik, yoksulluk, güvencesiz çalıştırma, taşeron sisteminin yaygınlaşması, düşük ücret, vergi adaletsizliği gibi sorunların çözümüne yönelik adımlar atılmadı.
Hükümet, 9 yıl aradan sonra Çalışma Meclisi’ni toplayarak çalışma hayatının en önemli sorunu olarak görülen taşeron sorununa çözüm getirmeyi hedeflediğini söylese de tarafların uzlaşamadığı gerekçesiyle bu konu 2013 yılında da sürüncemede bırakıldı.
Devletin resmi rakamlarına göre iş arayan sayısı 2 milyona 831 bin kişi oldu.
Siyasiler, sendikamızın yıllardır mücadele verdiği; vergide adaleti konusunda yapılan çağrılara kulak tıkamaya devam ettiler.
Çalışma hayatında yaşanan olumsuzluklara rağmen Türk Harb-İş Sendikası olarak, 2013 yılında üyelerimizi ilgilendiren önemli icraatlar gerçekleştirdik.
20 bin üyemizi ilgilendiren toplu iş sözleşmemizi başarılı bir şekilde sonuçlandırarak; 3 dönem aynen, 3 dönemde ciddi kazanım elde edilmeden sonuçlanan talihsiz dönemleri geride bıraktık. Üyelerimizin özlemle beklediği, ciddi kazanımlar elde edilen bir toplu iş sözleşmesini masa başında bitirdik.
Torba Yasa ile Milli Savunma işyerlerinde asıl işin taşerona verilmesinin önünü açan düzenlemeyi; hükümet, siyasi partiler ve ilgili bakanlıklar nezdinde gerçekleştirdiğimiz girişimlerimizle engelledik.
Savunma sanayinin millileşmesi ve milli savunma işçilerinin ekonomiye katkıları ile mesleki kapasitelerini kamuoyuna anlatmak için “Dünyada ve Türkiye’de Savunma Sektörünün Durumu “ adlı kitap yayınlayarak, aynı başlık altında paneller düzenledik.
İşyeri gezilerimiz, eğitim faaliyetlerimiz ve yayınlarımızla; 2013 yılında da daha önceki yıllarda olduğu gibi canla başla çalışarak üyelerimize ulaştık. Yönetimimiz, 2014 yılında da aynı azim ve kararlılıkla üyelerimize hizmet üretmeye devam edecektir.
Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkez Yönetimi olarak, 2014 yılında; çalışanların sorunlarının çözüldüğü, ekonomik ve siyasal istikrarın dolayısıyla sosyal huzurun ve barışın sağlam temeller üzerine oturduğu bir Türkiye özlemiyle başta üyelerimiz olmak üzere tüm halkımızın yeni yılını kutluyor, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl diliyoruz.

Türk Harb-İş Sendikası
Genel Merkez Yönetim Kurulu