Vergi Adaletsizliğe Son Verin

8 Aralık 2012
Konya Şubemiz de vergide adaletin sağlanması için imza kampanyası başlattı. Kampanya öncesi Şube Başkanı İsmail Alıca, Gedavet Park’ında bir basın açıklaması yaptı. Sermayeden alınan vergiler azalırken işçinin vergi yükünün ağırlaştığını anlatan Alıca “Yılbaşında kesilen vergi miktarı ile yılsonunda kesilen vergi miktarı arasındaki oran neredeyse iki katıdır. Enflasyon’a bağlı olarak ücretlerde yapılan artış işçinin cebine girmeden vergi olarak geri alınmaktadır” diye konuştu.
Türkiye’nin vergi adaletinin en bozuk olduğunu ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldığını kaydeden Alıca, “Gelir vergisi ve diğer vergilerdeki yüksek oranlar sadece Türk Harb-İş Sendikası’nın 23 bin çalışanın sorunu olmamalıdır ”dedi. Alıcı, tüm sivil toplum kuruluşlarını bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırdı. Basın açıklamasının ardından üyelerimiz Konya halkına “Vergide yaşanan adaletsizlik” adlı tiyatro oyununu sahnelediler.