TÜRK HARB-İŞ SENDİKAMIZ 47 YAŞINDA

19 Temmuz 2017

Türkiye Cumhuriyetinin gözbebeği milli savunma sanayinden önemli hizmetler üreten işçilerin sendikası Türk Harb-İş olarak, kuruluşumuzun 47. yılını kutluyoruz.

Kurulduğu 20 Temmuz 1970 tarihinden bu güne savunma alanında hava sanayi işçileri, deniz fabrikaları işçileri, askeri işyerleri işçileri, askeri ağır bakım fabrikası işçileri, istihkâm motorlu iş makinaları işçileri, milli müdafaa vekaleti işçileri, istihkam ana tamir fabrikası iş makinaları işçileri, yabancı askeri işyerleri işçileri ve son olarak da özel güvenlik çalışanlarının buluştuğu çatı olan Türk Harb-İş Sendikamız,  47 yıldır özelde üyeleri genelde ise tüm emekçinin hak ve çıkarlarını korumak için mücadele vermektedir.

Üyesinin hak ve çıkarlarını koruma mücadelesinde öncelikle diyaloğu ve uzlaşma yolunu benimseyen Sendikamız, emek mücadelesinde diyalog ve müzakere kültürünü yerleştirmeye çalışırken, dayatmalar karşısında ise her zaman dik durmasını bilmiştir.

Yarım asırdır emeğe ve emekçiye hak ettiği değerin verildiği, sosyal adaletin sağlandığı, milli iradenin hâkimiyeti ile demokrasinin kurum ve kuruluşlarının en iyi şekilde işlediği Türkiye için mücadelesini devam ettiren Türk Harb-İş Sendikamız, bundan sonrada aynı çizgide daha da güçlü bir şekilde var olacaktır.

Üyesinin hak ve çıkarlarını koruma yanında çalışma hayatı ve ülke gündemindeki sorunların çözümü noktasındaki misyonunu her zaman devam ettirecek olan Türk Harb-İş Sendikamıza, 47 yaşının haklı gururu ve onurunu yaşatan üyelerimiz ve yöneticilerimizden vefat edenleri rahmet ve minnetle, hayatta olanları ise saygıyla anıyoruz.

Türk Harb-İş Sendikası

Genel Yönetim Kurulu