TARIM İŞÇİLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUZ

7 Temmuz 2015
Manisa’nın Gölmarmara İlçesinde 06 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen trafik kazasında 15 mevsimlik işçi hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanması nedeniyle ülkemiz büyük bir acı yaşamıştır.
Asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan kamyonetin süt tankerinin çarpışması sonucu 13’ü kadın olmak üzere 15 tarım işçilerinin hayatını kaybettiği trafik kazası mevsimlik tarım işçilerinin çalışma şartlarındaki olumsuzlukları bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır. Ulaşımın insani olmayan koşullarda sağlandığı mevsimlik tarım işçileri, sigortasız, düşük ücretle çalıştırılmaktadır. Aile bütçesine katkı için sosyal güvenceden yoksun bir şekilde çalışan mevsimlik tarım işçileri, zaman zamanda cinayet gibi kazalarla karşı karşıya gelmektedirler. Manisa’nın Gölmarmara İlçesinde yaşanan kazada bu acı gerçeği bizlere en ağır şekilde göstermiştir.
Türk Harb-İş Merkez Yönetim Kurulu olarak, bu tür kazaların son bulduğu, mevsimlik tarım işçilerinin insana yaraşır bir şekilde çalışma imkânına kavuştuğu Türkiye temennisiyle, kazada hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz.