TANK PALET İÇİN ANITKABİR’DEYDİK

19 Şubat 2019

Sendikamız, 20 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 481 sayılı kararnameyle “25 yıllığına işletme hakkı devri” adıyla özelleştirilme kapsamına alınan Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü (Tank Palet Fabrikası) ile ilgili kararın düzeltilmesi talebini bir kez de Anıtkabir’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün huzurunda dile getirdi.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuz ile Başkent Şube bağlısı işyerlerinde çalışan bazı üyelerimiz, 19 Şubat 2019 tarihinde (bugün) Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, ilk olarak Atatürk’ün mozolesine çelenk koyuldu. Ardından Genel Başkanımız Bayram BOZAL,  Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

BÜYÜK ATATÜRK

Emanetin Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatma ülküsüyle milli savunma işyerlerinde, yılmadan, yorulmadan ter döken Türk Hab-İş Sendikası üyesi işçiler olarak, “Güçlü Türkiye Güçlü Ordu” anlayışıyla yarım asırdır Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her türlü ihtiyacını karşılamak için gece gündüz çalışmaktayız.

Dile getirdiğiniz “Savaş araçlarına sahip olmayan veya savaş aracı zayıf olan milletler, kuvvetlilerin bağımlısı, haraç vereni, tutsağı olmuşlardır”  gerçeğinden hareketle ülkemiz için stratejik önemi büyük işlere imza atan milli savunma işyerleri, tüm dünyada örtülü ve açık savaşın yürütüldüğü bu günlerde ne yazık ki özelleştirme ile karşı karşıya kalmıştır.

Her platformda dile getirmeye çalıştığımız, Ülkemizin geleceği için büyük önem arz eden milli savunma işyerlerimizden 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde (Tank Palet Fabrikası) özelleştirme uygulamasına son verilerek, Altay Tankı seri üretiminin ASFAT A.Ş üzerinden yapılması talebimizi bir kez de huzurunuzda dile getiriyoruz.

Milli savunma işçileri olan bizler, Türkiye Cumhuriyeti’ni baki kılma yolunda önümüze çıkan tüm engelleri aşarak, her daim görev bilinci ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun.