TANK PALET AİLESİ KAHVALTIDA BULUŞTU

10 Mart 2019

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 20 Aralık 2018 tarihinde özelleştirme kapsamına alınan Sakarya Şubemiz bağlısı Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü (Tank Palet Fabrikası) çalışanları ve aileleri, 8 Martı Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle kahvaltıda buluştu.

Genel Merkez Yöneticilerimiz ve Sakarya Şube Yöneticilerimizin de aileleriyle birlikte katıldığı program, 9 Mart 2019 tarihinde yaklaşık bin 500 kişinin iştirakiyle gerçekleştirildi.

Programda, Sakarya Şube Başkanı Yaşar YAVUZ ile üyelerimizin ailesinden eş ve çocukları konuşma yaparak özelleştirme kararından vazgeçilmesi çağrısında bulundular.

Genel Başkanımız Bayram BOZAL’da programda katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasına 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak ilan edilmesinin nedeni olan 129 kadın işçiyi anarak başlayan BOZAL, Tank Palet Fabrikası özelleştirme kararının yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu. Sendikamızın yaklaşık 88 gündür özelleştirme kararının düzeltilmesi talebiyle ilgili mücadele içerisinde olduklarını ifade eden BOZAL, “Danıştay 13. Daireye 2 dava açtık, kararın iptalini istedik. İnanıyoruz ki, Nisan ayında bu haklı davamızdan olumlu sonuç alacağız” diye konuştu.

Bürokrasiden, Meclis’ten ve akademisyenlerden destekler alarak, ülkenin ihtiyacı olan Altay Tankının nasıl üretilmesi gerektiğine dair bir rapor hazırladıklarını, bu raporu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a gönderdiklerini belirten BOZAL, “Biz Altay tankına karşı değiliz. Biz diyoruz ki, sizin elinizde tamamen yerli ve milli olan bir şirket var, ASFAT (Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi). Bunun tamamen sermayesi Maliye Bakanlığının, yani Hazine’nin, Türk insanının kendi parası. Bunun üzerinde bir anlaşma yaparak, bu işi BMC mi yapacak, kim yapacaksa yapsın. Bizim buraya itirazımız yok. Biz ASFAT üzerinde yapılacak anlaşmayı sonuna kadar destekliyoruz”  dedi.

Yetkililerin çalışanların bir kaybının olmayacağını içeren şartnamenin önümüzdeki günlerde çıkacağı şeklinde bilgilendirmede bulunduğunu anlatan BOZAL, “”Eğer ASFAT üzerinde bir yazılımı görürsek bu topluluğun daha fazlasıyla yine Adapazarı’nda hatta Ankara’da teşekkür yapmasını da biz biliriz. Verdiğimiz mücadele doğru, doğrunun doğrusunu da Sayın Cumhurbaşkanımız bir an önce imzalar, herkes işine gücüne bakar. En güzel Altay’ı da, en güzel obüsü de, en güzel denizaltıyı, savaş gemisini, uçağını, ne istiyorsanız yapmak için çalışanlar hazır” değerlendirmesinde bulundu.