SURİYE’DE YAŞANAN VAHŞET’TE TÜM İNSANLIK SINIFTA KALMIŞTIR

23 Ağustos 2013

Suriye’de Şubat 2011’den bu yana süren iç savaşın en büyük vahşetlerinden biri 21 Ağustos sabahına karşı yaşandı. Halkına yıllardır zulmeden Esed’in sebep olduğu iç savaş, 100 bin insanın ölümüne, 200 bin insanın kaybolmasına ve milyonlarca insanın zulümden kaçarak mülteci olmalarına neden oldu. Bu kanlı iç savaşın büyük acıları ve travmaları sürerken Esed güçleri insanın kanını donduran yeni bir vahşete imza attı. Esed’e bağlı güçler sabahın erken saatlerinde Şam’ın Gota bölgesine kimyasal saldırı düzenleyerek, insanları yataklarında yakalamış ve bu hain saldırı sonucunda çoğunluğu  çocuk olmak üzere 1300 masum sivil  hayatını kaybederken, 3 bin 500’den fazla sivil de tedavi altına alınmıştır.

Her şeyden önce kimyasal silah kullanmak uluslararası hukuk tarafından insanlık suçu olarak kabul edilmektedir. Suriye’de iki yılı aşkın bir süredir devam eden katliam zaten bir insanlık suçudur. Uluslararası toplum Esed’e karşı gerekli tepkiyi göstermediği için Esed katliamlarını sürdürmektedir. Tüm dünyaya demokrasi ve insanlık dersi vermeye çalışan başta AB, ABD ve Müslüman ülkelerin birçoğu buradaki katliamları durduramamıştır. Başta Çin ve Rusya olmak üzere bazı ülkelerde eli kanlı Esed’e destek vermektedir.

Son vahşetin görüntüleri vicdanları kanatmaktadır. Özellikle elinde silah olmayan çocukların ve kadınların katledilmesi insanlık tarihinin en büyük utanç vesikası olarak tarihte yerini alacaktır. Birleşmiş Milletler ve kendilerini çağdaş olarak kabul eden tüm batılı kurumlar ve Müslüman ülkeler vakit kaybetmeye devam ederlerse, işlenen cinayetlerin sorumlusu olacağını unutmamalılar. Bu nedenle uluslararası toplum derhal harekete geçmeli ve bu vahşeti daha da büyütmemelidir. Bu insanlık suçu derhal soruşturulmalı ve katiller uluslararası hukuk önünde hesap vermelidir.

Türk Harb-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu olarak; insanlık suçu işleyen Esed rejimini şiddetle kınıyor, ölen masum sivillere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Türk Harb-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu