Sendikamız Tüzel Kişiliğine Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

27 Eylül 2012
Türk Harb-İş Sendikası eski Eğitim Sekreteri Hamza Akyüz’ün özel hayatında yaşadığı ve basında yayınlanan uygunsuz görüntüleri nedeniyle, olayla ilgili bilgi sahibi olunur olunmaz Genel Başkanımız tarafından ilgili yöneticinin istifası istenmiş, kendisi de zaten yaşadığı kişisel hata nedeniyle Sendikamız Kurumsal Kimliğinin zarar görmemesi için istifasını sunmuş ve istifası aynı anda kabul edilmiştir.

Adı geçen şahsın karıştığı olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Söz konusu şahsın özel yaşamıyla ilgili olaylarda Sendikamızın adının ve logosunun kullanılması köklü bir kurum olan Türk Harb-İş Sendikasının kurumsal kimliğini zedelemektedir. Böyle bir olayda sendikamızın adının dahi geçmesi Sendikamızı ve 23.000 üyemizi fazlasıyla üzmüştür.

Yapılan hiçbir yanlışın savunucusu olmadığımız gibi, bu yanlışla ilgili yapılması gerekenleri de olayı öğrendiğimiz anda yerine getirdik. Mevcut Genel Merkez Yönetim Kurulumuz, bu ve benzeri olayların sendikamıza iletilmesi ve ispatlanması halinde bir dakika bile beklemeden gereğini yapacağını her ortamda açık olarak taahhüt etmiş ve bu olayda da gereğini yerine getirmiştir.

Böyle bir kişisel olayla ilgili görüntülere, aslı ve mesnedi olmayan iddiaların monte edilerek sendikamız aleyhine bir karalama kampanyasına dönüştürülmesini kabul etmediğimizi, sendikamız tüzel kişiliğinin zarar görmemesi için gerekli her türlü hakkın tarafımızdan kullanılacağını basına ve kamuoyuna duyururuz.

Türk Harb-İş Sendikası
Genel Merkez Yönetim