SENDİKAMIZ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU YAPILDI

27 Mart 2017

Sendikamız idari ve mali konularda bazı düzenlemeleri hayata geçirmek için 25 Mart 2017 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul gerçekleştirdi.

Türk-İş Konfederasyonu salonunda yapılan Olağanüstü Genel Kurul, Genel Sekreterimiz Yavuz KOÇAK’ın yaptığı açılışın ardından sinevizyon gösterisi, ardından da Divanın seçimiyle devam etti.

Tek liste olarak girilen divan seçimde yapılan oylamada Divan Başkanlığına Kocaeli Şube Başkanı Turhan YILDIZ, Divan Başkan Yardımcılıklarına İstanbul Şube Başkanı Emin GÖDEK ve Kayseri Şube Başkanı Özgür ÖZSOY, Üyeliklere ise Eskişehir Şube Başkanı Şenol YILMAZ ve Sakarya Şube Başkanı Yaşar YAVUZ seçildi.

Divan Seçiminin ardından, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal marşı okunduktan sonra Olağanüstü Genel Kurulun açılış konuşmasını Genel Başkanımız Bayram BOZAL yaptı.

Konuşmasına dünyada yaşanan açlık, yoksulluk ve gelir dağılımı adaletsizliği, terör ve savaşlar nedeniyle insanlığın yaşadığı sorunlara dikkat çekerek başlayan Genel Başkanımız BOZAL, ülkemizde de yaşanan 15 Temmuz hani Darbe Girişimine değinerek üyemiz Köksal KARMİL’in de aralarında bulunduğu 15 Temmuz şehitlerine rahmet dileklerinde bulundu.

Ülkemizde son iki yılda artan terör olaylarını değerlendiren BOZAL,“Vatanı için canını ortaya koyan savunma emekçilerinin sendikası Türk Harb-İş, darbe girişimi gecesinde, milli iradeyi yok sayan hain darbe girişimine karşı demokrasiden ve milletin iradesinden yana tavrını ilk, açık ve net olarak ortaya koyan sivil toplum örgütü olurken, terör ve terörü destekleyenlerin de karşısında dimdik durmuştur. Bu nedenle 11 Eylül 2001 tarihinde ilk aidatı ödeyerek üye olduğumuz Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu’na (EPSU) terör örgütlerini desteklediği için 24 Mart 2016 tarihinde kınama mektubu gönderdik. Bu tutumundan vazgeçmediği için, 5 Nisan 2016 tarihinde, Genel Yönetim Kurulumuz EPSU’dan ayrılma kararı aldı” diye konuştu.

Konuşmasında sınır komşumuz Suriye’de yaşanan iç savaşa da değinen Genel Başkanımız BOZAL, savaştan en fazla çocukların mağdur olduğuna dikkat çekti.

Genel Başkanımız Bayram BOZAL, Anayasa Değişikliği için yapılacak referanduma da değinerek, “ Ülkenin aydınlık geleceği için gece gündüz çalışan savunma çalışanları olarak, 16 Nisan 2017’de yapılacak referandumun sonucu ne olursa olsun Türkiye’miz için, bölgemiz için, güzel sonuçlar doğurmasını diliyorum” dedi.

Konuşmasında 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde yapılan değişiklikleri de değerlendiren BOZAL, Sendikamızın örgütlü olduğu işyerlerine sivilleşme sürecinin üyelerimiz ve işyerlerimiz için olumlu sonuçlan doğuracağını düşünüyoruz.

Konuşmasında Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı işyerleri 26. Dönem TİS ve 9. Dönem ANT TİS konusuna da değinen BOZAL, “18 Ocak 2017 tarihinde çoğunluk tespiti istedik. Çoğunluk tespiti geldikten sonra TİS yetkisi için müracaat edeceğiz. Merkez taslak çalışmalarına da önümüzdeki günlerde tamamlayıp şubelerimize göndereceğiz. TİS yetkisi gelir gelmez de sözleşme görüşmelerine başlayacağız. Bu arada Kamu Koordinasyon Kurulu TİS için çalışmalarına start verdi. Yapılan ilk toplantıda Sendikamızın talebi artan oranlı vergi uygulaması nedeniyle yılsonunda düşen maaşların yılın ilk ayı ile aynı oranda olması için gerekli düzenlemenin yapılması oldu” diye konuştu. BOZAL, ayrıca Kamu Koordinasyon Kurulu’nun 2. toplantısını 28 Mart 2017 tarihinde Türk-İş’te yapacağı bilgisini verdi.

Genel Başkanımız BOZAL açılış konuşmasını “Türk Harb İş Sendikamızı geleceğe daha güçlü taşımak için attığımız ve atacağımız adımlardan biri olan Genel Kurulumuzun Sendikamıza hayırlar getirmesini diliyorum” sözleriyle tamamladı.

Genel Başkanımız Bayram BOZAL’ın konuşmasının ardından Olağanüstü Genel Kurul ile ilgili maddeler tek tek okunarak delegelerin oylamasına sonuldu.

Maddeler üzerinde söz alan delegelerin konuşmasının ardından idari konularda Genel Sekreterimiz Yavuz KOÇAK, mali konularda da Genel Mali Sekreterimiz Haldun KURUBACAK eleştirileri cevaplandı ve delegeleri bilgilendirdi.

Olağanüstü Genel Kurulun gündem maddelerin tamamı yapılan oylamada büyük oranda katılımla oy çokluğu ile kabul edildi.

Sendikamız Olağanüstü Genel Kurulu, Genel Başkanımız Bayram BOZAL’ın kapanış konuşması ile tamamlandı.