SENDİKAMIZ 52 YAŞINDA

20 Temmuz 2022

Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının ve birliğinin korunmasında vazgeçilmez bir yeri olan milli savunma sanayisinde çalışan emektar işçilerin sendikası Türk Harb-İş, 52 yaşında.

20 Temmuz 1970 tarihinden bu yana savunma alanında hava sanayi işçileri, deniz fabrikaları işçileri, askeri işyerleri işçileri, askeri ağır bakım fabrikası işçileri, istihkâm motorlu iş makinaları işçileri, milli müdafaa vekâleti işçileri, istihkâm ana tamir fabrikası iş makinaları işçileri, yabancı askeri işyerleri işçileri ve son olarak da özel güvenlik çalışanlarının buluştuğu çatı olan Türk Harb-İş Sendikamız, kurulduğu tarihten bu yana milli savunma, emek ve demokrasi yolunda gösterdiği kutsal mücadelesi ve ülkesi için alın teri döken üyeleriyle ülkemiz için önemli bir değerdir.

Yarım yüzyıldan uzun süre boyunca üyeleri adına yürüttüğü emek ve demokrasi mücadelesi ile tüm emekçilerin hak ve çıkarlarının korunmasında sivil toplum örgütleri arasında öncü rol üstlenen Sendikamız, bu mücadelesindeki dik ve kararlı duruşuyla güçlü ve üreten bir Türkiye için sendikal faaliyetlerin önemini gözler önüne sermektedir.

Bugüne değin emeğe ve emekçiye hak ettiği değerin verilmesi, toplumsal dayanışmanın sağlanması ve demokrasiyi baki kılma ülküsüyle faaliyetlerini devam ettiren Sendikamız, bundan sonra da güçlü bir şekilde var olmaya devam edecektir.

Çalışma hayatı ve ülke gündemindeki sorunların çözümü noktasında yürüttüğü mücadeleyi bundan sonrada en iyi şekilde sürdürecek olan Türk Harb-İş Sendikamıza, 52 yaşının haklı gururu ve onurunu yaşatan üyelerimiz ve yöneticilerimizden vefat edenleri rahmet ve minnetle, hayattakileri ise saygıyla anıyoruz.