SAVUNMA SANAYİNİN MİLLİLEŞMESİ VE İŞGÜCÜ DURUMU ÇALIŞTAYI-4

2 Şubat 2019

Savunma Sanayinin Millileşmesi ve İşgücü Durumu başlıklı Çalıştayın dördüncüsü 2 Şubat 2019 tarihinde Erzurum’da yapıldı.

Dr. Murat YILMAZ’ın  moderatörlüğünde, gerçekleştirilen çalıştaya, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Öğretim Üyesi ve MAARİF Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol AKGÜN,  AYBÜ Siyasal Bilgiler Dekanı Prof. Dr. Kudret BÜLBÜL, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet ŞAHİN, Savunma ve Güvenlik Uzmanı AYBÜ Öğretim Üyesi Dr. Merve SEREN, AYBÜ Öğretim Üyesi Dr. Nergis DAMA, Savunma ve Güvenlik Uzmanı Yusuf ALABARDA, GENAR Başkanı İhsan AKTAŞ, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni ve Yeni Şafak Yazarı Hasan ÖZTÜRK, Star Gazetesi Yazarı Hale ÖZ, Sendikamız adına ise Genel Başkanımız Bayram BOZAL, Genel Başkan Yardımcımız Yüksel İLBEYLİ, Genel Sekreterimiz Yavuz KOÇAK, Genel Mali Sekreterimiz Haldun KURUBACAK, Genel Başkan Danışmanımız Av. İlyas TOPÇUOĞLU, Hukuk Müşavirimiz Av. Burcu TOPÇUOĞLU, Eğitim Müdürümüz Tarkan ZENGİN ile Doğu Anadolu Bölge Temsilcimiz Sefa YILMAZ ve MSB Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 55’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü işyeri Baş temsilcisi Murat TAMCAHAN katıldı.

Çalıştayda, Genel Başkanımız Bayram BOZAL, 20 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 481 sayılı kararname Sakarya Şubemiz bağlısı Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün (Tank Palet Fabrikası) 25 yıllığına işletme hakkı devri adıyla özelleştirme kapsamına alınması ve özelleştirme kararına karşı Sendikamızın gerçekleştirdiği eylemlilik süreci hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

BOZAL, açıklamasında 8 Mart 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 7079 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT A.Ş.) ile askeri fabrikalar ve  askeri tersanelerin özel şirketlerle üretim yapmasının önünün açıldığını hatırlatarak, bu düzenlemeye rağmen askeri işyerlerinin özelleştirilmesinin hiçbir dayanağı olmadığını ifade etti.

Toplantıda katılımcılar, Askeri İşyerlerinin savunma sanayinin millileşmesi sürecindeki önemine dikkat çekerken, bu işyerlerinin özelleştirilmemesinin gereğine vurgu yaptılar.