ÖZGECAN’IN FAİLLERİ EN AĞIR ŞEKİDE CEZALANDIRILMALI

16 Şubat 2015
Türk Harb-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili bir mesaj yayınladı:
Türkiye, geçtiğimiz hafta Tarsus’ta evine dönerken bindiği minibüsün şoförü tarafından acımasızca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için ağlıyor.
Vahşice hayatına son verilen Özgecan’ın başına gelenler, vicdanlarda derin yaralar açtı. Yaşanan vahşet, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini bir kez daha ülke gündeminin en önemli konusu yaptı. Sadece 2014 yılında 294 kadınının cinayete kurban gittiği ülkemizde, bu tür acıların yaşanmaması için siyasi irade, yargı, güvenlik güçleri, sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir.
Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkez Yönetimi olarak, toplumsal infiale neden olan bu acı olayda hayatını kaybeden Özgecan Aslan’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. İşlediği cinayetle, gencecik bir insanı ve beraberinde toplumsal huzuru katledenlerin ise en ağır şekilde cezalandırılmasını, talep ediyoruz.