ÖZEL GÜVENLİK ÇALIŞANI ÜYEMİZ ŞAHİN’İN DARP EDİLMESİNİ KINIYORUZ

14 Aralık 2015

Kütahya Doç. Dr. Mustafa Kalemli Tavşanlı Devlet Hastanesi’nde çalışan özel güvenlik görevlisi üyemiz Halil ŞAHİN, görevi başında saldırıya uğrayarak darp edilmiştir. Saldırıda ağır yaralanan ve yoğun bakımda tedavisi devam eden üyemiz ŞAHİN’e acil şifalar diliyoruz.

Evine ekmek götürmek için en zor şartlarda dahi görev almaktan çekinmeyen üyemiz ŞAHİN’in biran önce iyileşerek ailesine ve işine kavuşmasını dilerken, sorumlulara hak ettiği cezanın en kısa zamanda verilmesini bekliyoruz.

Üyemiz ŞAHİN’in başına gelen bu elim olay, özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın ne kadar zor şartlarda çalıştığını bir kez daha göstermiştir.

İnsanımızın kamusal alanda güvenli şekilde hizmet alabilmesini sağlamak için ağır koşullar altında çalışan güvenlikçi kardeşlerimiz, çalışma koşulları acısından ne yazık ki kendilerini güven içinde hissedemiyor.

Ürettikleri hizmet ve taşıdıkları iş riski açısından güvenlik işçilerimiz ücret adaletsizliğinin en büyük mağdurları durumundalar. İş güvencesi, kıdem tazminatı, yıllık izin, sosyal haklar gibi birçok haktan mahrum görev yapan güvenlik işçilerimiz bu olumsuz çalışma koşulları yanında kendini bilmez insanların saldırılarıyla da karşı karşıya kalmaktadır.

Sendikamız, güvenlik işçilerimize reva görülen olumsuz koşulların ortadan kalkması için her platformda mücadele vermektedir. Görevlerini büyük risk atında yapmalarına rağmen iş riski sınıflandırmasında “çok tehlikeli” yerine sadece “tehlikeli” sınıf içinde sayılması özel güvenlikçilerimizin yaşadığı bir başka olumsuz yaklaşımdır. Sendikamız, özel güvenlikçilerimizin risk sınıflandırılmasında “çok tehlikeli” sınıf içinde yer alması için gerekli yazışmaları yapmış, konunun biran önce çözüme kavuşturulmasını beklemektedir.

Güvenlikçilerimizin işyerinde yaşanılan olumsuz hadiseleri iş kazası şeklinde nitelendirmek yerine Genel Kolluk Kuvvetlerine verilen hakların verilmesi için de talebimiz ve mücadelemiz sürüyor.

Türk Harb-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu olarak, görevi başında saldırıya uğrayıp ağır yalanan üyemiz Halil ŞAHİN’e bir kez daha acil şifalar dilerken,  tüm özel güvenlikçi arkadaşlarımızın sorunlarının çözüldüğü huzurlu bir iş ortamına kavuşmalarını temenni ediyoruz.