MHP’YE “TANK PALET ÖZELLEŞTİRİLEMEZ” DOSYASI SUNULDU

5 Şubat 2019

20 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 481 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile “25 yıllığına işletme hakkı devri” adıyla özelleştirme kapsamına alınan Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün (Tank Palet Fabrikası) özelleştirme kararının düzeltilmesi talebimizi Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) ilettik.

Başkent Şube Başkanımız Alaattin SOYDAN ve Şube İdari Sekreterimiz Murat ÖKSÜZ, 4 Şubat 2019 tarihinde MHP Sivil Toplum Örgütlerinden (STK) Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar YILDIRIM’ı ziyaret ederek, Tank Palet Fabrikası’nın milli savunma için stratejik önemi ve özelleştirilmesinin getireceği olumsuzlukları içeren dosyayı sundular.

Ziyarette Şube Başkanımız SOYDAN, MHP Genel Başkan Yardımcısı YILDIRIM ile “Tank Palet Fabrikası özelleştirilmediği sadece işletmesinin verildi” şeklinde açıklamaların gerçeği yansıtmadığından hareketle “Söz konusu düzenleme ile ilgili 481 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde sekiz cümle içinde on tane özelleştirme kelimesinin geçmektedir. TC. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde özelleştirmenin 5 ayrı yöntemle yapılacağı ve 1’inci yöntemin Sakarya’da olduğu gibi “İşletme Hakkı Devri’ şeklinde yapılacağının görüleceği, Ayrıca özelleştirme yapılmadan askeri işyerlerinin ASFAT A.Ş. üzerinden devletten, özel müşterilerden, yerli ve yabancı alıcılardan, gerçek ya da tüzel şahıslardan sipariş alabileceği, ihalelere katılabileceği, ARGE çalışmaları ile birlikte ortak tasarım ve üretim yapılabileceği” şeklinde paylaşımında bulundu.