KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

11 Ekim 2013
Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısı yaptı. Mesajda şu görüşlere yerverildi:

Bayramlar, milletimizi kardeşlik ve dayanışma hisleri etrafında buluşturacak fırsat günleridir.
Millet olarak böylesine önemli günleri bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğu içindeyiz.
Yaşanılan sorunların çözüme kavuşturulduğu, dayanışma duygularının canlandırılmasında bizlere büyük fırsatlar sunan bayramlar, toplumun tüm kesimlerinin birbirlerini farkederek, nimet ve imkanların paylaşabilmesini sağladığı için kardeşlik bağlarını güçlendirir.

Bayramlar, ayrıca, giderek yitirilen sevgi, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerin yeniden kazanılması, toplumda barış ve kardeşlik ortamının yaygınlaşmasını sağlarken, gündelik hayatın yoğun koşuşturması içinde yalnızlaşan ve yakınlarına zaman ayırmayan insanların çevresindekileri fark etmesine, akrabalık, komşuluk bağlarının kuvvetlenmesine imkan verir.

Bayramların, gerçek bayram olabilmesi için başta aile büyükleri olmak üzere komşu, dost, akraba, hasta ve kimsesizleri ziyaret etmeliyiz. Bu önemli günde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu ile herkesi bayram çoşkusunun içine çekmeliyiz. Ancak o zaman bayram bayram olma özelliğine kavuşacaktır.

Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak, başta üyelerimiz olmak üzere halkımızın ve islam dünyasının Kurban Bayramını kutlarken, dostluğun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin sembolü olan bu günlerin tüm dünyada kavga, çatışma ve savaşları sona erdirerek barış ve huzur getirmesini diliyoruz.