KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NIN 50. YILI KUTLU OLSUN!

20 Temmuz 2024

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü ve KKTC’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı gururla kutluyoruz.

Hem bulunduğumuz coğrafyada hem de dünya genelinde barışın ve istikrarın savunucusu ve güvencesi olarak çok ciddi faaliyetler yürüten Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, 20 Temmuz 1974 tarihinde tabiri caizse Kıbrıslı soydaşlarımızın imdadına yetişmiş ve Kıbrıs Barış Harekatı’nı büyük bir başarıyla icra etmiştir.

Şanlı Ordumuz, gözünü budaktan sakınmayan Kahraman Mehmetçikleri ile gerçekleştirdiği harekat sonucunda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin mevcudiyeti sağlam temeller üzerine oturtulmuş, Kıbrıslı soydaşlarımızın hak ve hürriyetleri yeniden tesis edilerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti güçlü bir devlet yapısına kavuşmuştur.

Bu anlamda; kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü ve KKTC’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı canı gönülden tebrik ediyoruz.

Türk Harb-İş Sendikası
Genel Merkez Yönetim Kurulu