KAMUOYUNA DUYURULUR

9 Ağustos 2019

Süresi 2019 yılında yenilenecek kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinde gelinen son durumu değerlendirmek amacıyla aralarında Genel Başkanımız Bayram BOZAL’ında bulunduğunu “Kamu Koordinasyon Kurulu” ile Ankara’da bulunan sendika genel başkanlarının katılımıyla yapılan toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1- 15 Ağustos 2019 Perşembe günü sabahı, işyerlerinde mesai başladığında bildiri okunacak ve ardından bir saat oturma eylemi yapılarak işçilerin üretimden gelen gücü gösterilecektir.

2- 16 Ağustos 2019 Cuma günü işyerlerinde işçiler öğle yemeği yemeyerek ortak tepkilerini gösterecektir.

3- 19 Ağustos 2019 Pazartesi günü TÜRK-İŞ üyesi sendikaların bütün genel başkan ve merkez yöneticileri ile şube yönetim kurulu üyeleri saat 10.00’da Ankara’da genel merkez binamızda toplanacaktır. Daha sonra Güven Parka gidilerek kitlesel basın açıklaması yapılacaktır.

4- Bu süreçte TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu 15 Ağustos 2019 Perşembe gününden itibaren Ankara’da olağanüstü toplanarak gelişmeleri değerlendirecek ve gerektiğinde yeni kararlar alacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.