KADINA YÖNELİK ŞİDDETE “DUR” DİYELİM

24 Kasım 2021

Küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddet, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla artmaya devam ediyor.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) “Sizin en hayırlınız kadınlara iyi davrananlardır” buyruğu ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” tespitinde olduğu gibi inanç ve kültür dünyamızda çok büyük öneme haiz olmuş kadınlarımızın şiddete maruz kalması kabul edilemez.

Sosyal hayatı ve aileyi tehdit eden sorunların başında gelen kadına yönelik şiddet hastalığından, insanlığı kurtarmak için daha fazla geç kalınmamalıdır.  Bu noktada kadına yönelik şiddetle etkin bir mücadele yürütmek için; siyasi irade, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve medya başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri üzerine düşen sorumlulukları tam anlamıyla yerine getirmelidir.

Unutulmayalım ki, kadınların hak ve hukukuna sahip çıkmadığımız sürece milletimizin ve insanlığın huzur, barış ve adalet dolu geleceğinden söz edemeyiz.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde bir kez daha dile getiriyoruz; artık kadına yönelik şiddet dimağımızdan silinmeli, bir ana, bir eş, bir evlat olarak hayatını insanlığa adayan kadınlarımızın el üstünde tutulduğu bir düzen inşa edilmelidir.

Türk Harb-İş Sendikası

Genel Merkez Yönetim Kurulu