Tarih boyunca Roma, Bizans, Osmanlı imparatorluklarına başkentlik yapmış, tarih ve kültür şehri İstanbul’un, Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri tarafından 29 Mayıs 1453 tarihinde fethedilişinin 572. yıl dönümünü gururla kutluyoruz.
Alemlere rahmet olan Peygamber Efendimizin, “Kostantiniyye, bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır.” övgüsüne mazhar olmak amacıyla, verilen amansız mücadelelerin sonunda büyük bir inanç ve askeri deha ile gerçekleştirilen bu fetih, köklü medeniyetimizin, bir çağı kapatıp yeni bir çağ açarak insanlık tarihine damgasını vurduğu, dünya tarihini derinden etkileyen büyük bir zafer olarak tarihe geçmiştir.
Sadece toprakları değil, gönülleri de fetheden ecdadımızın; adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetimiyle farklı kültür ve dinlerin bir arada yaşadığı bu kadim şehir, bu özelliğiyle tüm dünyaya örnek olmuştur. Hiç şüphe yok ki; İstanbul’un Fethi için verilen mücadele bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Aziz Milletimiz için daima gurur ve ilham kaynağı olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; dünya şehri İstanbul’un 572. fetih yıl dönümünü kutluyor, bu nadide kenti bizlere miras bırakan kahraman ecdadımızı rahmetle, hürmetle ve minnetle yad ediyoruz.
Türk Harb-İş Sendikası
Genel Merkez Yönetim Kurulu