“İNSAN ONURUNA YARAŞIR BİR YAŞAM DİLİYORUZ”

15 Nisan 2013
Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in doğumunun 1442. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada bu önemli haftanın tüm dünyada insan onuruna yaraşır bir yaşama vesile olmasını diledi. Bozal, Genel Merkez Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğum günü olan Miladi 20 Nisan 571 tarihi, insanlık alemine aydınlık getiren, yüce yaratıcı tarafından övülmüş bir peygamberin dünyaya teşrif ettiği önemli bir gündür. Sevgili Peygamberimiz insan onurunun korunması ve yüceltilmesi noktasında insanlığa örnek olmuş ve yol göstermiştir. Bu nedenledir ki 2013 yılında doğum günü  “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” ana temasıyla kutlanmaktadır.

Yaratılmışların en şereflisi olan insanın siyasi görüşü, inancı ve etnik kökeni her ne olursa olsun haklarına riayet edilmesi, onurunun yüceltilmesi ve korunması gereğine işaret eden Peygamberimiz, iyi müslümanı kişilik onuruna saygı gösteren kimse olarak değerlendirmiştir. Oysa günümüzde savaş, terör, ırkçılık, sömürgecilik, açlık, gelir adaletsizliği ve emeğe saygısızlık gibi insan onurunu zedeleyen binlerce olayla karşı karşıyayız. Bilim ve teknoloji alanında büyük gelişmelerin sağlandığı bu yüzyıl ne yazık ki insan onurunun en fazla zedelendiği dönem olmuştur.

Kutlu doğumun 1442. yılında, zedelenen insan onurunun Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.)’in rehberliğinde yeniden tesis edilmesini temenni ederken, Kutlu Doğum Haftası’nın tüm İslam alemine ve insanlığa hayır getirmesini diliyoruz.