ILO’nun 101. Uluslar arası Çalışma Konferansı Yapıldı

21 Haziran 2012
Uluslar arası Çalışma Örgütü (ILO)’nun 101. Uluslararası Çalışma Konferansı İşviçre’nin Cenevre kentinde yapıldı. 28 Mayıs 2012-14 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Çalışma Konferansı’na Genel Eğitim Sekreterimiz Hamza Akyüz de katıldı. Konferansta üyesi bulunduğumuz Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türkiye İşçi Delegesi olarak ülkemizde ve dünyada çalışanların yaşadıkları sorunlara dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, konuşmasında Türkiye’de Ulusal İstihdam Stratejisi belgesi ile esnek çalışmanın yaygınlaştırılması, özel istihdam büroları aracılıyla kiralık işçi uygulaması ve bölgesel asgari ücret gibi çalışanları olumsuz etkileyecek uygulamalar oluşturulmaya çalışıldığını anlattı. Ulusal İstihdam Stratejisi’nin en büyük olumsuzluklarından birinin de kıdem tazminatında hak kayıplarına yol alacak uygulamalar olacağını dile getiren Kumlu ”İşçi ücretinin bir parçası ve geleceğin teminatı olarak gördüğümüz kıdem tazminatı uygulamasında değişiklikler yapılacağı açıklanmaktadır. Kıdem tazminatında hak kaybına neden olacak her türlü girişimin, bizim için genel grev nedeni olacağını belirtmek isterim” diye konuştu.