HÜKÜMET TİS İÇİN TEKLİFİNİ VERDİ

11 Temmuz 2013
Kamuda çalışan yaklaşık 200 bin işçi adına yürütülen Toplu İş Sözleşmeleri görüşmelerinde hükümet teklifini verdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında bugün (11 Temmuz 2013 tarihinde) yapılan toplantıya TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar, Türk Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal, Türkiye Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Maden-İş Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Tarım-İş Genel Başkanı Bedrettin Kaykaç, Sağlık-İş Genel Başkanı Hasan Öztürk, Türk Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı Hasan Pekdemir katıldı.

Toplantıda, Hükümet  kamu sözleşmelerine ilişkin teklifini verdi. 1800 TL’nin altındaki ücretler için seyyanen 150 TL iyileştirme; birinci altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay için yüzde 3 ücret zammı ve sosyal yardımlar için de  ücret zammı oranında artış içeren Hükümet teklifi TÜRK-İŞ tarafından kabul edilmedi. Görüşmelere 19 Temmuz 2013 tarihinde devam edilecek