GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULUMUZ YALOVA’DA TOPLANDI

11 Eylül 2020

Genel Merkez Yöneticilerimiz, Şube Yöneticilerimiz ile Bölge ve İl Temsilcilerimizden oluşan Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuz, 10 Eylül 2020 tarihinde Yalova’da toplandı.

Koronavirüs ile mücadele önlemlerine uygun olarak gerçekleştirilen toplantıda; Sendikamız, çalışma hayatı ve ülke gündemindeki önemli konular değerlendirildi.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısının açılışında konuşan Genel Başkanımız Alaattin SOYDAN, 22 Mart 2020 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Kocaeli Şube Başkanımız Turhan YILDIZ’ın adının Sendikamız Genel Merkezindeki Başkanlar Kurulu ve Toplu İş Sözleşmeleri görüşmelerinin gerçekleştiği salonda yaşatılacağı bilgisini verirken, bir kez daha YILDIZ’a rahmet, ailesine sabır dileğini paylaştı.

SOYDAN, tüm dünyayı derinden etkileyen Koronavirüs Pandemisi nedeniyle ülkemizde de sıkıntılı günler yaşandığını hatırlatarak, bu dönemde sendikal çalışmaların zaman zaman sekteye uğradığına dikkat çekti. “Yüz yüze görüşmeleri gerçekleştirmemizin mümkün olmadığı bu süreçte üyelerimizin sorunlarının çözümü noktasında telefon ve yazışmaları kullanarak yol almaya çalıştık. Çözüm bekleyen birçok konudan yüzümüzün akıyla çıktık” diyen SOYDAN, Doğu Akdeniz de yaşanan sorunun tersane çalışanlarımızı doğrudan etkilediğini de hatırlatarak, bu konuda üyelerimizin yaşadığı sıkıntıların çözümü için de Yönetim olarak yoğun gayret sarf edildiğinin altını çizdi.

Genel Başkanımız SOYDAN, konuşmasında Koronavirüs nedeniyle idari izinli olan veya dönüşümlü çalışan üyelerimizin primlerinin ödenmesinde yaşanan sıkıntılarının büyük oranda aşıldığını da dile getirdi.

Genel Başkanımız Alaattin SOYDAN’ın konuşmasının ardından Genel Başkan Yardımcımız Hasan KARACA, Genel Sekreterimiz Yaşar YAVUZ ve Genel Mali Sekreterimiz Haldun KURUBACAK görev alanlarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı, şube yöneticilerimiz ile bölge ve il temsilcilerimizin tek tek söz alarak işyerlerimizde yaşanan sorunlar ve sorunların çözümü ile ilgili gelinen aşamaları paylaşımlarıyla tamamlandı.

Toplantı sonrası heyet, Kocaeli Şube Başkanımız Turhan YILDIZ’ın kabrine ziyarette bulunarak, dua ettiler.