FACİANIN YILDÖNÜMÜNDE 301 MADENCİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

13 Mayıs 2015
Türk Harb-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu, Soma’da yaşanan maden faciasının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı:
Soma’da yaşanan maden kazasında 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın üzerinden bir yıl geçti. Ülkemizin en acı günlerinden biri olan 13 Mayıs 2014 tarihinin üzerinden geçen bir yıllık zamana rağmen tüm Türkiye hala bu acıyı derinden hissediyor.
Büyük bir ihmalin sonuncunda kaybettiğimiz 301 madencimiz, acılarıyla birlikte çalışma hayatı için büyük bir ders de verdi. Türkiye bu olaydan sonra iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirlerin yetersizliğini sorgulamaya başladı. Siyasi irade, iş sağlığı güvenliği ile ilgili yasal düzenlemelerin yetersizliği ve uygulamadan doğan eksiklikler konusunu bu olayla gündemine aldı. Çalışan ve çalıştıran bu olaydan sonra iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirlerini attırdı.
Bizlere iş sağlığı ve güvenliğinin önemini en acı bir şekilde hatırlatan Soma’da şehit olan 301 madencimizi unutmadık, unutmayacağız. Facianın yıl dönümde Soma şehitlerimizi bir kez rahmetle anıyor, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.
Türk Harb-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu