ESKİŞEHİR ŞUBE ÜYE EĞİTİMİ

25 Eylül 2017

Eskişehir Şubemiz bağlısı işyerlerinde çalışan üyelerimiz 23 Eylül 2017 tarihinde Eğitim Programında buluştu.

Yalova Tesisimizde gerçekleştirilen eğitim programına, Genel Başkanımız Bayram BOZAL, Genel Sekreterimiz Yavuz KOÇAK, Genel Eğitim Sekreterimiz İbrahim KORKMAZ ile Eskişehir Şube Yönetimimiz ve 240 üyemiz katıldı.

Eskişehir Şube Şenol YILMAZ’ın açılışını yaptığı eğitim programında Genel Başkanımız Bayram BOZAL, üyelerimize hitaben bir konuşma yaptı.

Genel Başkanımız BOZAL, iş kazaları ve terör başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm üyelerimize rahmet dileyerek başladığı konuşmasında Türkiye’de sendikal mücadele tarihine ile ilgili kısa bilgilendirmede bulundu. Sendikal mücadeleyi çağdaş dünyanın normları çerçevesinde yürütebilme noktasında eğitimlerin büyük önem taşıdığına vurgu yapan BOZAL, bu nedenle Türk Harb-İş olarak üye eğitimlerine aralıksız devam ettiklerini ifade etti.

BOZAL, konuşmasında güney sınırımızdaki savaş hali, Kuzey Irak’ta yapılması planlanan bağımsızlık referandumu ve Myanmar’da Budistlerin Arakan Müslümanlarına yönelik soykırımın kabul edilemez olduğuna vurgu yaparken, ülke sınırları içinde devam eden terör olaylarını kınadı. Genel Başkanımız BOZAL, “ Son bir ayda Hakkâri Yüksekova’da 2 ve Şırnak Uludere’de 2 olmak üzere yol yapım çalışmalarında görev yapan 4 emekçi şehit olurken, 7 emekçi de yaralandı. Emekçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Güvenlik görevlisi, sivil ayırt etmeden insanlarımıza haince saldıran terör örgütleri ve uzantıları bilsin ki milletimiz bu alçaklıklara asla boyun eğmeyecektir” diye konuştu.

Konuşmasında taşeron çalışanlara kadro verilmesi ile ilgili çalışmalarda değinen BOZAL, bu konuda yapılacak düzenlemenin emekçilerin mevcut statülerini koruyarak yapılmasının gereğine işaret etti.

Ülke ve çalışma hayatının gündemindeki diğer önemli konulara da değinen Genel Başkanımız BOZAL, konuşmasını Hicri Yılbaşı ve Aşure Günü kutlamasıyla tamamladı.

BOZAL’ın konuşmasının ardından eğitim programı, 22 Ağustos 2017 tarihinde imzalanan Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 26. Dönem Grup Toplu İş Sözleşmesi ile  24 Ağustos 2017 tarihinde imzalanan ANT 9. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi hakkında Toplu İş Sözleşmesi Uzmanımız Fatih SARITAŞOĞLU’nun üyelerimizi bilgilendirmesiyle devam etti.  Programda ayrıca Eğitim Müdürümüz Tarkan ZENGİN de Temel Sendikal Kavramlar başlığında bir sunum yaptı.