Engel Tanımadılar

31 Temmuz 2012
Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, A Milli İşitme Engelliler Futbol Takımı’nın, Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonasında birinci olmasının Türkiye’yi gururlandırdığını söyledi. Bozal açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası Final Maçında Mısır’ı 1-0 yenerek şampiyon olan A Milli İşitme Engelliler Futbol Takımı bizleri gururlandırmıştır. Engellilerin önündeki engellerin kaldırıldığında neler yapacağını Türkiye A Milli İşitme Engelliler Futbol Takımı kazandığı dünya birinciliği ile kanıtlamıştır. Dünya şampiyonu olan İşitme Engelliler takımımızı Türk Harb-İş Sendikası adına kutlar, başarılarının devamını dilerim. Bu vesileyle engellilerin önündeki tüm engellerin kaldırıldığı bir Türkiye oluşturmak için bütün kurumların üzerine düşeni yapması gerektiğini de vurgulamak isterim. Zira 2005 yılında çıkarılan 5378 sayılı yasa ile kamusal alanların engelliler için yaşanılabilir hale getirilmesi ile ilgili yürürlük maddesi geçtiğimiz ay 3 yıl daha uzatıldı. Kamu kurum ve kuruluşları ve belediyeler, kamusal alanda engeli erişebilirliği uyumu için verilen sürenin dolmasını beklemeden biran önce üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmek zorundadır.
Bu arada 16 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımımızda Avrupa Şampiyonu olmuştur. Kendilerini tebrik ederken, bu vesileyle milyon dolarlar harcayarak futbolcu transferi yapan büyük kulüplerimizin genç futbolcularımızın başarısını önemseyerek yatırımlarını yabancı futbolcular yerine alt yapılarına yapmaları gerektiğinin altını çizmek isterim.