CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU’NDAN TÜRK-İŞ’E ZİYARET

31 Temmuz 2019

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU, Türk-İş’in 67. kuruluş yıldönümü olan 31 Temmuz 2019 tarihinde Konfederasyon Genel Merkezine ziyarette bulundu.

KILIÇDAROĞLU ve beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Faik ÖZTRAK ve Yıldırım KAYA’yı Konfederasyonda, Türk-İş Yönetimi ile aralarında Genel Başkanımız Bayram BOZAL’ın da bulunduğu Kamu Koordinasyon Kurulu ağırladı.

Ziyarette, Türk-İş Genel Başkanı Ergün ATALAY, yaklaşık 200 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerine değindi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK’un 30 Temmuz 2019 tarihinde (dün) konfederasyonlarını ziyaret ettiğini anımsatan ATALAY, şunları kaydetti:

“Ocak ayında başlayan bugüne kadar süren kamu sözleşmelerimiz var. Bizim talebimiz ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı. Dün bize en son verdikleri teklif, ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 4. Dün Sayın Bakana da ifade ettim. Bundan iki sene evvel temmuz ayında kamu sözleşmelerini imzaladık, hükümet ilk altı ay yüzde 7,5, ikinci altı ay yüzde 5 verdi. İşçinin alım gücü daha iyi bir noktadaydı. Aradan iki sene geçti, alım gücümüz yüzde 27 düştü. Bu rakamı anlamakta zorlandığımızı kendilerine ifade ettik, önümüzdeki günlerde bunu değerlendireceklerini söylediler”

İstanbul’daki Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde bugün grev ilanını astıklarını bildiren ATALAY, “Kanuni süreç bu şekilde. Asmazsak yetkimiz düşüyor. Ayın 19’unda da darphanede, Eti Maden’de tarımda 30 bine yakın arkadaşımız greve çıkmak mecburiyetinde. Greve çıkalım, iş yerini, ülkeyi sıkıntıya sokalım düşüncesinde değiliz” dedi.

ATALAY, kıdem tazminatının her yıl çeşitli dönemlerde gündeme geldiğini belirterek, “Kıdem tazminatının mevcut yapısından memnunuz. Almayanlarla ilgili düzenleme yapılabilir. Fonla ilgili bugüne kadar başımıza gelenler ortada. Kıdem tazminatıyla ilgili düzenleme konusunda işveren de razı değil” ifadelerini kullandı.