ÇANAKKALE RUHU DÜŞMANA KARŞI EN BÜYÜK SİLAHIMIZDIR

17 Mart 2017

Çanakkale Zaferi, esaret altındaki bir milletin, birlik, beraberlik, inanç ve kararlılıkla verdiği mücadele neticesinde özgürlüğe açtığı kapıdır.

Emperyalist güçlerin bu milleti yok etmeye yönelik ortak mücadelesi karşısında bağımsızlık ateşinin yakılarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına vesile olan Çanakkale Zaferi ve bu zaferin en zor şartlarda bile birlik ve beraberlik içinde tüm engellerin aşılacağını gösteren Çanakkale Ruhu 102 yıldır milletimize ışık olmuştur.

Türk, Kürt, Laz, Çerkez demeden birlik ve beraberlik içinde vatan için canlarını ortaya koyan Çanakkale şehitlerinin torunları olarak, 15 Temmuz Alçak Darbe Girişimini gerçekleştiren FETÖ ve destekçilerine karşı verilen mücadelede olduğu gibi milletine ve milli iradeye yönelik tüm saldırıları yok edecek Çanakkale Ruhu gibi güçlü bir silaha sahibiz.

Milletimiz bu ruhla, 15 Temmuz’da dünyada emsali görülmeyen alçak darbe girişimiyle güvenlik güçlerine, Meclisine ve sivil vatandaşına silah çeken hainlerin oyununu bozmuştur.

Bu ruh, ülkemiz üzerindeki kirli emellerini sahneye koymak isteyenlerin oyunlarını bundan sonrada bozacak, aramıza fitne, fesat ve nifak tohumu ekmek isteyenlere asla fırsat verilmeyecektir.

Unutmayalım ki Çanakkale Ruhunu her daim diri tutarak, aynı iman, aynı azim, aynı gaye ve aynı duygularla hareket ettiğimiz sürece ulaşamayacağımız hiçbir hedef, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun olmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Harb-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu olarak, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümünde vatanın bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmet anıyoruz.