“BİRLİĞİMİZ VE UMUDUMUZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR”

23 Mayıs 2020

2020 yılı uzun yıllar hatıramızdan çıkmayacak olayları yaşadığımız bir yıl olma özelliğini şimdiden elde etti. Birden ortaya çıkan ve hayatımıza adeta ipotek koyan bir virüse karşı millet olarak birkaç kuşağın hayatında ilk kez tecrübe ettiği ciddi sınav veriyoruz.  Yaşadığımız bu musibetten kurtulabilmek için aklın ve bilimin ışığında milli bir sorumluluk anlayışı içinde mücadele ediyoruz. Yaşanan sürecin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de ekonomik ve sosyal yapısı üzerinde yıkıcı etkilerine şahit oluyoruz. Çok şükür ki, zor zamanlarda birlik olmayı, birbirimize kol kanat germeyi, zorda olanın elini tutmayı, ekmeğimizi, aşımızı paylaşmayı, emeğimizi gerektiğinde canı pahasına ortaya koymayı bilen bir milletiz. Çok şükür devlet-millet dayanışmasının yeni bir örneğini sergileyerek, virüsün sosyal hayatın dengesini bozmasına müsaade etmiyoruz.

Bütün toplum kesimleri nerede ne tür bir ihtiyaç varsa onu gidermek için öne atılmakta adeta yarışıyor. Bu milli haslet, mübarek Ramazanın coşkusuyla da zirve yaptı. Askeri işyerlerimiz başta olmak üzere işyerlerimiz toplumun ihtiyacı olan ürünleri üretmek için eşsiz bir seferberlik örneği sergiliyor. Milli imkânların, milli ruhla seferber edilmesiyle, tüm dünyanın takdir ettiği eşsiz bir dayanışma ve başarı örneği gerçekleştiriyoruz.

Nice badirelerden geçmiş bir milletin evlatları olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de en değerli hazinemizi, birlik silahımızı kuşandık. Gerektiğinde canımızı feda edebileceğimiz ülkemizin, aziz milletimizin sağlıklı yarınları için, gereken fedakârlıkları milletimize yakışan bir olgunlukla yerine getiriyoruz.

Bu çetin sınav döneminde, hayatta sahip olduğumuz ancak değerinin farkına varamadığımız pek çok şeyin hasretini hissediyoruz. Sevdiklerimizle kucaklaşmayı, iftar sofralarında buluşmayı yeni ramazanlara erteledik. Hayatın yeniden canlandığı baharla aramıza mesafe koyduk. 23 Nisan’ı, 1 Mayıs’ı, 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlayacağımız sağlıklı günlere erteledik ve Ramazan Bayramında sılaya hasretimizi de yarınlara olan umudumuzla teskin ettik.

Birliğimize olduğu kadar umudumuza da sarılan bir milletiz. Hayatın normal koşullarına döneceği günleri umutla bekliyoruz. Bu badirenin de millet olarak üstesinden geleceğimize bütün kalbimizle inanıyoruz.

Yüce Allah, aziz milletimizi her türlü bela ve musibetten muhafaza eylesin, milletimizin birlik şuurunu ve umudunu, devletimizin gücünü ve kudretini her zaman diri ve güçlü tutsun.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Türk Harb-İş üyelerimiz olmak üzere, çalışma hayatının, aziz milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, sağlık dolu bir gelecek diliyoruz.

Türk Harb-İş Sendikası

Genel Merkez Yönetim Kurulu