BAYRAM İYİLİĞİ YÜCELTMEKTİR

23 Haziran 2017

Rahmet, bereket ve merhamet ayı olan Ramazanı geride bırakırken, millet olarak yeni bir bayrama erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar ortak duyguların kuşattığı, insanı insan yapan değerlerin hakim olduğu bir iklim yaşamamıza vesile olan kıymetli zaman dilimleridir.

Bu zamanlarda sıla özlemini dindirir, yüreğimizden gelen ikramlar ve iltifatlarla mutluluğumuzu paylaşır, hayatın yoğunluğu ve yorgunluğundan uzaklaşırız.

Bayramlar; yaşadığımız sıkıntıların, birliğimizi, dirliğimizi tehdit eden her türlü şerrin üstesinden gelebilecek güce ve iradeye sahip bir millet olduğumuzu bize hatırlatır. Birliğimizi, kardeşliğimizi, değişmez kaderimiz olarak bilir ve millet olarak kenetleniriz.

Tarihi boyunca iyiliğin safında olmuş, iyilik mefkuresi üzerine bin yıllık bir medeniyet kurmuş bir neslin mirasçıları olarak, bugün de mazluma, mağdura umut olmayı, şerrin, zulmün önünde dağ gibi durmayı vazife bilen bir şuurla 7 düvele karşı insanlığın onurunu koruma mücadelesi veriyoruz.

Bu yüzden, bölgemizde insanlığa ölüm kusan küresel şer odakları; Devletimizin bekasına, milletimizin hürriyetine ve birliğine saldırmaktadır.

Ancak zerre miktar iyiliğin Hak katındaki kıymetini bilen milletimizin, iman ve cesareti karşısında küresel hesaplar tutmayacak, tam bağımsız ve güçlü Türkiye’nin, insanlığın vicdan kalesi olarak yükselmesi önlenemeyecektir.

Milletimiz bu uğurda kefenini bayramlık bilip dün olduğu gibi yarın da şerre meydan okuyacak, namerde boyun asla eğmeyecektir.

Biliriz ki bizim için bayram, mazluma kol kanat germek, yetimin hasretini dindirmektir. İmtihan dünyasında kötülüğün belini kırmak, iyiliği yüceltmektir Bayram.

Bu inanç, neslimiz ve bu irfanla yetişecek gelecek nesillerimiz için, kıyamete kadar taşınacak bir emanet, değişmez bir yoldur.

Allah milletimizi Hak yolundan ayırmasın. Milletimizin birliğini, kardeşliğini bayram sıcaklığında daim kılsın. Vatan hainlerine, millet düşmanlarına fırsat vermesin. Vatan savunmasında görev alan güvenlik güçlerimizi korusun.

Bu duygu ve düşüncelerle, Vatan savunmasına emek veren Milli Savunma işçilerimiz başta olmak üzere, milletimiz ve bütün İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutlarız.

Türk Harb-İş Sendikası

Genel Yönetim Kurulu