BAŞKANLAR KURULUMUZ TOPLANTI

7 Şubat 2017

Başkanlar Kurulumuz, 2017 yılının ilk toplantısını 7 Şubat 2017 tarihinde Sendikamız Genel Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı işyerlerinde çalışan üyelerimizi kapsayacak 26. Dönem Toplu İş Sözleşmeleri ile Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı (ANT) işyerlerinde çalışan üyelerimizi kapsayacak 9.Dönem Toplu İş Sözleşmesi şube taslaklarının değerlendirme gündemi ile toplanan Başkanlar Kurulumuzun diğer gündem maddeleri ise, Sendikamızın 25 Mart 2017 tarihinde yapacağı olağanüstü genel kurul, mali konular ve işyerlerimizde yaşanan uyuşmazlık konuları oldu.

Toplantının açılışında konuşan Genel Başkanımız Bayram BOZAL, sözlerine iş kazaları ve terör olayları nedeniyle hayatını kaybedenlere rahmet dileğiyle başladı. 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ülkenin ele geçirilmek istendiğini anlatan BOZAL, bu karanlık günden sonra Milli Savunma Bakanlığı’nda yeniden yapılanma süreci başladığına dikkat çekti. MSB’nin Sendikamız bağlısı işyerlerine 4 bin 500 işçi alımı kararını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ilettiğini hatırlatan BOZAL, 15 Temmuz olayları nedeniyle bu kararın hayata geçirilemediğini söyledi. BOZAL, “Genel Kurulumuzdan bu yana 2 bin 355 üyemizi emeklilik nedeniyle kaybettik. Emekli olan üyelerimizin yerine yeni işçi alımının zorunluluğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Sendika olarak birinci önceliğimiz işyerlerimize yeni işçi alımıdır” diye konuştu.

Genel Başkanımız Bayram BOZAL, toplu iş sözleşmeleri taslak çalışmalarına da değinerek, ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini, bu zor dönemde en iyi şekilde bağıtlanabilecek toplu iş sözleşmelerine imza atmak için mücadele verileceğini kaydetti. Genel Başkanımız BOZAL’ın konuşmasının ardından şube başkanlarımız tek tek şubelerinin toplu iş sözleşmelerindeki taleplerini dile getirdiler.