BAŞKANLAR KURULUMUZ 2020 YILI 2. TOPLANTISINI YAPTI

11 Haziran 2020

Başkanlar Kurulumuz, 2020 yılının ikinci toplantısını 11 Haziran 2020 tarihinde Sendikamız Genel Merkezinde gerçekleştirdi.

Koronavirüs ile mücadele önlemlerine uygun olarak yapılan toplantının açılışında konuşan Genel Başkanımız Alaattin SOYDAN, sözlerine 22 Mart 2020 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Kocaeli Şube Başkanımız Turhan YILDIZ’a rahmet dileyerek başladı. Kocaeli Şubemiz başta olmak üzere tüm teşkilata başsağlığı dileyen SOYDAN, “Vefatıyla camiamızda derin üzüntüye neden olan çok değerli Turhan Başkanımıza vefamız gereği Başkanlar Kurulumuzu gerçekleştirdiğimiz bu salona onun isminin verilmesini istiyoruz. Toplantı yaptığımız bu salonun ismi bundan sonra Turhan YILDIZ Toplantı Salonu olacaktır” açıklamasında bulundu.

Genel Başkanımız SOYDAN, Turhan YILDIZ başkanın hayatını kaybetmesinin ardından Kocaeli Şubemizde yapılan görev dağılımı ile Korkut GÖKBAYRAK başkanlığında oluşan Şube Yönetim Kurulu için de “Hayırlı olsun” temennilerini paylaştı.

Konuşmasında son aylarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli gündemin Koronavirüs Pandemisi olduğunu hatırlatan SOYDAN, yaşanan bu sorun nedeniyle her alanda olduğu gibi sendikal faaliyetlerde de sıkıntılar yaşandığını dile getirdi.

“Pandemi nedeniyle yüz yüze görüşmelerin sekteye uğradığı bu dönemde üyelerimizin sorunlarına çözüm arayışımızı yazılı taleplerimiz ve telefon görüşmelerimiz ile sürdürdük” diyen SOYDAN, bu noktada idari izinlerin kullanılması ve idari izin kullananların primlerinin ödenmesi başta olmak üzere üyelerimizi ilgilendiren birçok konuda yoğun çaba içinde olduklarının altını çizdi.

Koronavirüs ile mücadelenin ülkemizde başladığı 16 Mart 2020 tarihinden bugüne Sendikamız Genel Merkezi tarafından yürütülen yazışmalar ve görüşmeler hakkında Başkanlar Kuruluna detaylı bilgi veren Genel Başkanımız Alaattin SOYDAN, “Göreve geldiğimiz günden bu güne geçen 8 ayın 3 ayını Koronavirüs ile mücadele önlemleri çerçevesinde geçirdik. Bu sürede Genel Merkez Yönetiminde bulunan arkadaşlarımız yetki alanlarını bilerek görevlerini en iyi şekilde yapmıştır. Bundan sonrada teşkilatımızdan aldığımız güç ile çalışmalarını en iyi şekilde yapmaya devam edecektir” diye konuştu.

Koronavirüs nedeniyle idari izinli olan veya dönüşümlü çalışan üyelerimizin primlerinin ödenmesinde yaşanan sıkıntıların aşılması için yapılan yazışmalar çerçevesinde Başkanlar Kurulumuz gerçekleşirken MSB’den gelen yazıyla sorunun çözüme kavuştuğu müjdesini de veren SOYDAN, bu doğrultuda yapılan yazışmalar ile İçişleri Bakanlığı ve ASFAT A.Ş bünyesinde çalışan üyelerimizin de bu sorunlarının giderileceğini kaydetti.

SOYDAN konuşmasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının 15 Nisan 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliği çerçevesinde Askeri Fabrikalar ve Tersaneler İşletme Anonim Şirketi  (ASFAT A.Ş) bağlısı Sakarya 1’inci Ana Bakanım Fabrika Müdürlüğü (Tank Palet Fabrikası) gibi işyerlerinin de Sendikamızın örgütlü olduğu işkoluna dahil olduğu bilgisini de paylaşarak, emeği geçenlere şükranlarını sundu.

Genel Başkan Yardımcımız Hasan KARACA, Genel Sekreterimiz Yaşar YAVUZ ve Genel Mali Sekreterimiz Haldun KURUBACAK’ın görev alanlarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiği toplantıda, şube başkanlarımız da tek tek söz alarak işyerlerimizde yaşanan sorunları ve üyelerimizin taleplerini dile getirdiler.