BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPILDI

14 Mayıs 2014
Başkanlar Kurulumuz, Sendikamızın ve çalışma hayatının gündemindeki konuları değerlendirmek için 13 Mayıs 2014 tarihinde Genel Merkez’de toplandı.
Genel Başkanımız Bayram Bozal, toplantının açılış konuşmasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Aksaz Deniz Üssü Onarım Destek Komutanlığı’nda 26 Nisan 2014 tarihinde gemi boyama sırasında yaşanan patlamada hayatını kaybeden üyemiz Sadettin Tuzcu’ya Allah’tan rahmet ve yaralanan üyelerimiz Zafer Uzunca ve Ramazan Has’a ise acil şifalar diledi.  Bozal, konuşmasında, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle tüm engelliler için engelsiz bir dünya talebinde bulundu.
Genel kurullarını yapan Çorlu Şube ve Elazığ Şube yönetimleri ile yeni kurulan Özel Güvenlik Şube Müteşebbis Heyeti’ne başarı dileklerinde bulunan Bayram Bozal, Sendikamızın özel güvenlikte örgütlenme çalışmaları ile ilgili Başkanlar Kurulu’na bilgi verdi. Konuşmasında özel güvenlikte örgütlenmenin zorluklarına değinen Bozal, “Güvenlikte örgütlenmek için doğru bir politika izlemek gereklidir. Biz birileri gibi çantacı sendikacı değiliz. Üye kaydı yaptığımız işçilerin 24 saat yanlarında oluruz. Özel Güvenlik Şubemizi kurduk. Genel Kurulumuzu yapıp bu alanda ciddi bir çalışma yürüteceğiz” dedi.
Bayram Bozal, 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi uygulamaları ve intibakları yapılan üyelerin geriye dönük haklarının verilmesi ile ilgili çalışmalar konusunda da bilgi verdi. Bozal ayrıca Yüksek Hakem Kurulu’nda bağıtlanan 7. Dönem ANT Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili yeni bir protokolün imza aşamasında olduğu bildirdi.
Yönetim Kurulu olarak iş sağlığı ve güvenliği eğitimlere büyük önem verdiklerini anlatan Genel Başkan Bozal, “İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili işyerlerinde eğitimler başlatıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile ortak yürüteceğimiz eğitim çalışmalarının ilkini 27 Mayıs’ta gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Başkanlar Kurulu esnasında Soma’da yaşanan maden kazası ile ilgili de değerlendirmede bulunan Bozal, “İş sağlığı ve güvenliğinden yoksun, taşeron ve kuralsız çalıştırmalar iş kazalarını faciaya dönüştürüyor. Soma’da da böyle bir facianın haberini aldık. Kazada hayatını kaybeden tüm işçilere Allah’tan rahmet ailelerine baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz” dedi.
Genel Başkan Bozal’ın konuşmasının ardından şube başkanları tek tek söz alarak 24. Dönem Toplu İş Sözleşmeleri ile ilgili uygulamalarda sorun yaşanmadığını, yeni yazılımlarla uygulamalarda geçmişte yaşanan birçok sorununun da ortadan kalktığını dile getirdiler.