BAĞIMSIZLIK DESTANIMIZIN 102. YAŞI KUTLU OLSUN

12 Mart 2023

Bu topraklar üzerinde yaşayanların bir ülküde birleşerek, inanç, iman ve kararlılıkla verdiği kurtuluş mücadelesinde Türk milletine ve ordusuna büyük bir manevi güç olan İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yılını kutluyoruz.

Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kalemiyle destanlaşan özgürlük ve bağımsızlık mücadelemiz, 12 Mart 2021 tarihinde Milli Marş olarak kabul edilerek milletimizin yeniden dirilişinin sembolü olmuştur.

Emperyalist devletlerin tarihten silmek istediği Türk’ün eşine rastlanmayan bağımsızlık iradesi ile cesaret ve kararlılığını dillendiren İstiklal Marşı,  vatanı için canını ortaya koyan milli ruhun adıdır.

İstiklal Marşımızın mısralarında ebedileşen bu ruh, ülkemize yönelik her türlü tehdidi bertaraf etme kararlılığını işaret etmektedir. Ülkemiz üzerinde kirli emelleri olan alçaklar bilsinler ki; milletimiz bağımsızlık destanından aldığı güçle Türkiye Cumhuriyeti’ni bu topraklarda sonsuza kadar yaşatacaktır.

İstiklal Marşımızın kabulünün 102.  yıl dönümünde,  bizlere bu destanı kazandıran Mehmet Akif Ersoy Ersoy’u saygı ve rahmetle anarken, bu topraklar için canını ortaya koyan Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle yâd ediyoruz.

Türk Harb-İş Sendikası

Genel Merkez Yönetim Kurulu