ANT 8. DÖNEM TİS İMZALANDI

9 Temmuz 2015
Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı’na (ANT) bağlı işyerlerinde 775 üyemizi kapsayacak 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 16 Temmuz 2015 tarihinden geçerli olmak üzere 8 Temmuz 2015 tarihinde imza altına alındı
İmza altına alınan Toplu İş Sözleşmesine göre 1-EK-3 Ücret cetvelinde 4-7 arası derecelerin bekleme yılları 2 yıldan 1 yıla düşürüldü. 16-30 arası derecelerin bekleme yılları ise 2 yıla düşürüldü. Buna göre bekleme yılı dolup terfi etmelerine rağmen yevmiyeleri artmayanların dereceleri arası ortalama 30 kuruş açıldı.
İşyerinin bulunduğu yer ile ikamet ettiği yer arasında servisten yararlanamayan işçiler için 35 km. kadar 1 gidiş ve 1 dönüş yol bilet ücreti verilmesi karara bağlanan sözleşmede, tanker şoförleri ile asıl mesleği şoför olmayıp da Kaza Fonu Yönergesi dahilinde şoförlük yapanlara da 16 Ağustos 2015 tarihinden itibaren yüzde 4 prim verilecek. Sözleşmede, ayrıca, yüzde 10 olarak ödenen iş güçlüğü priminin 16 Ağustos 2015 tarihinden itibaren yüzde 13 olarak ödenmesi karara bağlandı.