ADANA ŞUBE TEMEL ÜYE EĞİTİMİ

16 Nisan 2018

Adana Şubemiz bağlısı işyerlerimizde çalışan üyelerimiz için 14 Nisan 2018 tarihinde Mersin’de eğitim programı düzenlendi.

Genel Başkanımız Bayram BOZAL, Genel Başkan Yardımcımız Yüksel İLBEYLİ, Genel Sekreterimiz Yavuz KOÇAK ve Genel Mali Sekreterimiz Haldun KURUBACAK, Adana Şube Yönetimimiz ve 252 üyemizin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim programı, istiklal marşı ve saygı duruşu ile başladı.

Adana Şube Başkanımız Erdal AKALIN’ın selamlama konuşmasının ardından Genel Başkanımız Bayram BOZAL, eğitim programına katılanlara hitap etti. Konuşmasına vatan için canını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileyerek başlayan BOZAL, üyelerimizin de aralarında bulunduğu iş kazası nedeniyle hayatını kaybeden emekçilere de rahmet diledi.

Konuşmasında Türkiye’de iş kazası ve meslek hastalıkları nedeniyle her yıl binlerce emekçinin hayatını kaybetmesine dikkat çeken Genel Başkanımız BOZAL, bu konuda yapılan yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi için işçi, işveren ve siyasi iradenin üzerlerine düşün tüm sorumlulukları yerine getirmesinin gerektiğine işaret etti.

Genel Başkanımız BOZAL, Adana Şubemiz bağlısı Yabancı Askeri İşyerinde çalışan üyelerimiz 26 Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin 4 Nisan 2018 tarihinde başladığı hatırlatarak,  “Toplu İş Sözleşme görüşmelerin talepleriniz doğrultusunda sonuçlanması için ciddi mücadele veriyoruz. Dileğimiz masada üyelerimizi rahatlatacak bir TİS’e daha imza atmak” dedi.

Genel Başkanımız Bayram BOZAL, 2011 yılında göreve geldiklerinden bugüne Yabancı Askeri İşyerlerinde 23., 24., ve 25. Dönem toplu iş sözleşmelerine imza attıklarını hatırlatarak, bu TİS’lerdeki kazanımları hakkında detaylı bilgi verdi.

Konuşmasında Yabancı Askeri İşyerleri çalışanlarının güney sınırımızdaki savaş halinden en çok etkilenen işçiler olduğuna dikkat çeken BOZAL,  mücadelelerinin güncel politikalardan etkilenmeden üyenin haklarını genişletecek bir TİS’e imza atmak olduğunu dile getirdi.

Genel Başkanımız BOZAL’ın konuşmasının ardından program, Eğitim Müdürümüz Tarkan ZENGİN’in “Türkiye’de Sendikal Hareket” başlıklı sunumu ile tamamlandı.