ADANA, ANKARA VE İZMİR’DE BULUNAN ABD HAVA KUVVETLERİ İŞYERLERİNDE GREV KARARI ALINDI

24 Ağustos 2022

Sendikamızın örgütlü olduğu İncirlik/Adana, Ankara ve İzmir’de işyerleri bulunan 39’uncu Hava Üs Kanat Komutanlığı, AAFES-EUR Türkiye Satış Bölgesi Genel Müdürlüğü ve KBR Services LLC Şirketi ile Sendikamız arasında 27 Nisan 2022 tarihinde başlayan ve bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yasal süreç tamamlanmasına rağmen işverenler ile anlaşma sağlanamadığı için Grev Kararı alındı.

Resmi Arabulucu süreci de dahil olmak üzere işveren tarafı ortak heyeti ile yapılan 14 toplantı sonucunda; 39’uncu Hava Üs Kanat Komutanlığı ve AAFES-EUR Türkiye Satış Bölgesi Genel Müdürlüğü toplu iş sözleşmeleri için 20 madde ve 2 adet ek cetvelde, KBR toplu iş sözleşmesi için ise 20 madde ve 3 adet ek cetvelde anlaşma sağlanamamıştır.

Toplu sözleşme görüşmelerinin başladığı 27 Nisan 2022 tarihinden bugüne kadar geçen süreçte Sendikamızın bütün gayretlerine rağmen işveren tarafı ortak heyeti Pandemi süreci sonrasında Dünya’da yaşanan ekonomik krizin ülkemize etkilerini görmezden gelerek Sendikamızın ücret artışı ve işyerlerinde yaşanan sorunların çözümüne yönelik idari maddelerdeki taleplerine kayıtsız kalmayı tercih etmiştir.

İşveren tarafı hem toplu sözleşme görüşme süreci hem de Resmi Arabulucu nezdinde yapılan görüşmelerde sürekli olarak yabancı askeri işyerlerinde çalışan üyelerimizin aldığı ücretlerin ve çalışma koşullarının Türkiye şartlarında iyi olduğu vurgusunu yapmış, ücretlere resmi kurumlarca açıklanan enflasyon oranında ücret zammı haricinde önceki dönemlerde olduğu gibi sadece %1’lik bir iyileştirme yapabileceğini, idari maddelerde ise değişiklik yapılmasını istemediğini söylemiştir.

Sendikamızın hem parasal hem de idari maddelerdeki taleplerinin 39’uncu Hava Üs Kanat Komutanlığı, AAFES-EUR Türkiye Satış Bölgesi Genel Müdürlüğü ve KBR Services LLC Şirketi Temsilcileri tarafından görmezden gelinmesi nedeniyle 24 Ağustos 2022 tarihinde Grev Kararı alınmıştır.

Sendikamız tarafından üç işveren için alınan Grev Kararları 25 Ağustos 2022 tarihinde işyerlerinde ilan edilecek ve alınan grev kararlarının uygulama tarihleri yaşanacak gelişmelere göre ayrıca belirlenecektir.

Üyelerimize  ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türk Harb-İş Sendikası

Genel Merkez Yönetim Kurulu