ABD’Lİ ŞİRKETİN İŞTEN ÇIKARMA KARARINA KARŞI TÜM TÜRKİYE’DE AYAKTAYDIK

6 Şubat 2020

ABD 39’uncu Hava Üs Kanat Komutanlığı taşeron şirketi Vectrus Systems Corporation’den İncirlik/Adana ve Ankara’da toplam 439 üyemizin işten çıkarılması kararına karşı tüm Türkiye’de sesimizi yükselttik.

ABD’li şirketin işten çıkarma kararına karşı 5 Şubat 2020 tarihinde ülke genelinde tüm şube, bölge ve il temsilciklerimiz ortak tepki gösterdi.

Genel Başkanımız Alaattin SOYDAN da Genel Merkez Yönetim Kurulumuz ile birlikte Başkent Şubemizin Ulus Atatürk Heykeli önünde gerçekleştirdiği kitlesel basın açıklamasındaydı. SOYDAN, ABD’li Vectrus’un işten çıkarma kararına tepki göstererek, “Bizim üzerimizden nişan alıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ateş etmeye kalkıyorsanız bu yanlıştan dönün” dedi.

ABD’li Vectrus Şirketinin üyelerimizin iş akdi feshi kararı için “Irak ve Suriye’deki operasyonları azaltma ve sonlandırma” gerekçelerini sunduğunu dile getiren SOYDAN, Bu gerekçenin gerçeklerle örtüşmediğini söyledi. ABD’li firmanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne işçiler üzerinden siyasi mesaj vermek istediğini dile getiren SOYDAN, “Sadece alın teriyle evine, çocuklarına, ailesine ekmek götürmekten başka hiçbir derdi olmayan insanları kullanarak bunları yapmayın. Kendinize başka bir formül bulun” diye konuştu.

Başkent Şube Başkanı Süleyman DEMİR ise Sendikamızın örgütlü olduğu tüm illerde eşzamanlı olarak yapılan ortak basın açıklamasını paylaştı. Kitlesel basın açıklamasına katılan üyelerimiz ise tepkilerini “ABD şaşırma, sabrımızı taşırma” ve “Ekmeğe uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar atarak işten çıkarma kararını protesto ettiler.

Öte yandan Sendikamızın örgütlü olduğu tüm illerde de ABD’li Vectrus Şirketi’nin işten çıkarma kararına karşı tek ses, tek yürek olarak tepki vardı.