KOCAELİ ŞUBEMİZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

28 Temmuz 2016

Kocaeli Şubemiz, 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında milli iradeye sahip çıkarken canlarını feda eden demokrasi şehitlerimiz için anma programı düzenledi.

Gölcük Anıtpark’ta 27 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen Demokrasi Şehitleri Anma Programı’na, Gölcük Kaymakamı Adem YAZICI, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet ELLİBEŞ, Genel Başkanımız Bayram BOZAL, Genel Başkan Yardımcımız Yüksel İLBEYLİ, Genel Mali Sekreterimiz Haldun KURUBACAK, Kocaeli Şube Başkanımız Turhan YILDIZ ve Şube Yönetimi ile üyelerimiz yanında siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Demokrasi şehitlerinin ruhları için helva ikramında bulunulan programda, canlarını ortaya koyarak milli iradeye sahip çıkan üyelerimiz ve vatandaşlarımıza Türk Bayrağı da dağıtıldı. Anma programında katılımcılara hitaben Genel Başkanımız Bayram BOZAL, bir konuşma yaptı.

Sözlerine “Değerli Gölcüklüler, eğer 15 Temmuz gecesi bu kararlık gösterilmeseydi bugün hiçbirimiz burada olmayacaktık. Hepimiz çok farklı yelerde olacaktık. Bu yürekliliği gösteren, bu duyarlılığı gösteren ülkemin insanlarına çok teşekkür ediyorum. Hepsinin önünde saygı ile eğiliyorum” diye başlayan Genel Başkanımız BOZAL, şunları söyledi:

“Bu yaşananlar bizim için daha da zor. Biz donanmada, biz tersanede, biz hava ikmallerde, biz ağır bakımlarda, tersane ve donanmalarda gemileri, hava ikmallerde uçakları, ağır bakımlarda tankların fabrika seviyesinde bakımlarını yapıp, bunların altına veren insanlarız. Ama bizler fabrika seviyesinde bakımını yaptıklarımızın namlusunu, bombasını, toplarını halka döndürün demedik.

Asla da demeyiz. Bu ülke insanı çöpte ekmek toplayarak karnını doyuruyor. Asgari ücretle iş bulmaya çalışıyor, bulamıyor, anne, baba ve akrabasının desteğiyle geçiniyor. Ama bu insanlar en kaliteli F-16, en kaliteli tankları, en kaliteli savaş araçlarının tamamını alıyor. Ama bunları alırken “düşmanlarıma karşı beni koru” diye oluyor. “Benim Meclisime, benim güvenlik görevlisine, benim vatandaşıma döndür” demiyor.

Bu silahlı örgüte asker demek şuanda alın-teri döken vatan için nöbet tutan askerlerimize haksızlık olur. Bunlara en hafif FETÖ terör örgütü diyeceğiz. Bunlar asker elbiseleri giymiş vatan hainleri maalesef.”

Ülkesi için, milli irade için bir araya gelenlerin arasına nifak sokmak isteyenlerin olabileceğine işaret eden BOZAL, “Değerli Gölcüklüler, biz donanma ile iç içeyiz, biz tersane ile iç içeyiz. Aramıza nifak sokmak isteyenlere fırsat vermeyiniz. Biz donanmamızı, biz tersanemizi, biz Gölcük halkını seviyoruz. Lütfen nifak sokanlara izin vermeyin” dedi. Genel Başkanımız BOZAL, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Olayın gerçekleştiği ilk günde bir üyemiz ve bir üyemizin evladını şehit verdik. Başta üyemiz ve üye yakınlarımız olmak üzere tüm demokrasi şehitlerini Türk Harb-İş Sendikası adına rahmetle anıyor, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu arada hainlere itaat etmediği için vurulan astsubay ve subaylara da Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. İyi ki onlar vardı.

Ne zaman bir imza atsak başımıza bir takım işler geliyor. Bunlara iyi dikkat edelim. Bu kadar zorluğa rağmen bu ülkenin yine ekonomisi işliyor, yine bankalar açık, belediyeler hizmet veriyor. Yine hükümet hizmetini yürütüyor. Demek ki sağlam adımlarla gidiyoruz. Ama maalesef bölücü terör örgütleri, içimizdeki hainler bu ülkeyi aşağıya çekmek istiyorlar. Lütfen ama lütfen buna fırsat vermeyin.

Değerli Gölcüklüler, içinizden, bağrınızdan çıkan Milli Savunma Bakanı Fikri IŞIK ile o geceyi neredeyse birlikte geçirdik. O gecenin görünmeyen kahramanlarından biriside Sayın Milli Savunma Bakanı Fikri IŞIK’tır. Kendisinden Allah razı olsun. Sabaha kadar tüm mücadelesini vermiş ve görünmeyen kahramanlar listesine adını yazdırmıştır. Buradan kendisine saygılar, sevgiler sunuyorum. Türk Harb-İş Sendikası olarak bizde üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Bilinmeyen kahramanları o gece bilinir kıldık. Bir kez daha huzurunuzda Sayın Bakana teşekkür ediyorum.

Değerli Gölcüklüler. Burada kahraman çok. Kahraman öncelikle sizlersiniz. Alanları terk etmeyen Türk milletidir kahraman. Ama bir lider var ki bu kadar zorluğa rağmen insanları sokağa davet ediyor. Buradan kuvvetli bir alkışta o lidere gönderelim.”