NATO TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

11 Ocak 2017

Sendikamız ile NATO Müttefik Kara Komutanlığı arasında yapılan ilk resmi toplu iş sözleşmesi görüşmesi 10 Ocak 2017 tarihinde başladı.

NATO yetkilileri ile Genel Başkanımız Bayram BOZAL, Genel Başkan Yardımcımız Yüksel İLBEYLİ, Genel Başkan Danışmanımız Av. İlyas TOPÇUOĞLU, TİS Uzmanımız Fatih SARITAŞOĞLU ve Av. Nasip DAĞLI,’nın katıldığı 27. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin ilk oturumunda iki tarafın mutabakata vardığı ilk 10 madde (1. ve 2. maddeler redaksiyonla yapılarak) 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ndeki şekliyle kabul edildi.

Bu arada TİS görüşmesi öncesi Genel Başkanımız Bayram BOZAL, NATO Müttefik Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Erhan UZUN’u makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

İkinci oturum

NATO TİS görüşmesinin ikinci oturumu ise 11 Ocak 2017 tarihinde yapıldı. 11. maddenin değişikle geçtiği oturumda, 12.,13.,14.,15.,21.,24.,25.,30.,31.,32. ve 35. maddeler 26. Dönem TİS’deki şekliyle kabul edildi.