KAMU KOORDİNASYON KURULU, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDA

26 Nisan 2017

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY başkanlığındaki Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu, 26 Nisan 2017 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaydı.

Aralarında Genel Başkanımız Bayram BOZAL’ın da bulunduğu Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu üyesi sendika Genel Başkanları, TÜRK-İŞ Konfederasyonu’nda bir araya geldi. 

Bağıtlanacak toplu iş sözleşmeleri hakkında görüş ve taleplerini sunan heyet, kamuda çalışan yaklaşık 157 bin işçinin 2017 ve 2018 yılı ücret artışı için TÜRK-İŞ’in talebini oluşturdu.

Heyet daha sonra Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na geçerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU ile gerçekleştirdiği toplantıda TÜRK-İŞ’in Kamu İşçi ’si için % 18 zam talebini iletti.

Toplantıda Kıdem Tazminatı Fonu oluşturulması ile ilgili bir gazetecinin sorusuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı MÜEZZİNOĞLU, “Bakanlık olarak hakkaniyetli, güvenceli, şeffaf ve sürdürülebilir bir fon oluşturulacak şekilde yasa taslağı hazırlıkları tamamlandıktan sonra sosyal taraflarla da paylaşılacak” şeklinde cevap verdi.