2018 YILI VERİMLİLİK PROJE ÖDÜLÜ İLE GURURLANDIK

18 Aralık 2018

Savunma sanayimizin gelişimine verdiği katkılarla ülkemizin gururu olan milli savunma işyerlerimiz, her yıl aldığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın verimlilik proje ödülleriyle de adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz yıl 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’ndan sonra bu yılda Kamu Kategorisinde Verimlilik Proje Ödülü 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü oldu.

2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde görev yapan subay, astsubay ve üyelerimiz, Gloster Uçak Akaryakıt İkmal Tankerleri Motor Yenileme Projesi ile birincilik ödülünü aldılar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2018 Verimlilik Proje Ödülleri Töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, Genel Başkanımız Bayram BOZAL, Genel Başkan Yardımcımız Yüksel İLBEYLİ, Kayseri 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürü Hava Tuğgeneral Ercan TEKE, Yer Sistemleri Müdürü Hava Mühendis Albay Tolga KAPUTLUOĞLU, Teknoloji ve Üretim Başkanı Hava Mühendis Albay Sunay KAHRAMAN ve üyelerimizin de aralarında bulunduğu yoğun katılımla yapıldı.

Ödül töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, Türkiye’nin rekabet ettiği ülkelere kıyasla sanayide daha fazla enerji harcadığını belirterek, “Aynı katma değere sahip üretim için OECD ülkelerinin 1,5 katı, Almanya ve Japonya’nın ise 2 katı daha fazla enerji kullanmak zorundayız. Bunu düşürmek için enerji verimliliği alanında iyileştirmeler yapmak gerekiyor.” dedi.

Bu alanda yürütülen bir projeye değinen VARANK, şöyle konuştu:

“Ülkemizde, sanayide harcanan elektriğin yüzde 70’inden fazlası düşük verimli elektrikli motorlar tarafından tüketiliyor. Bu elektrik motorlarını daha yüksek verimli olanlarla değiştirmeyi hedefliyoruz. İlgili uzmanlarımız, bu elektrik motorlarının özellikleri, böyle bir değişimin maliyeti, bunun ekonomiye sağlayacağı katkı ve sürecin nasıl yönetilmesi gerektiğiyle ilgili çalışmalara devam ediyorlar.”

Bakan VARANK, verimlilik alanındaki tüm çalışmaları “Verimlilik Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında sürdürdüklerini belirterek, öncelikli olarak imalat sanayinde verimlilik düzeylerini artırmaya odaklandıklarını ifade etti.

Yalnızca iş gücü ve sermayenin verimlilik düzeyinin artırılmasına değil doğal kaynaklar ve ham maddenin de daha verimli bir biçimde kullanılmasına yoğunlaştıklarına dikkati çeken VARANK, “Bu kapsamda, verimlilik alanındaki sorunların sektör ve bölge özelinde farklılaşma düzeylerini belirleyen Türkiye Bölgesel Sektörel Verimlilik Gelişimi Haritası’nı oluşturduk. Ölçek, sektör ve bölge düzeyinde analizler yapmaya başladık.” dedi.

VARANK, 2018 Verimlilik Proje Ödülleri’nde finale kalan her çalışmanın kendi alanında müstakil verimlilik projesi olmayı hak ettiğini belirterek, yarışmaya katılan tüm işletmeleri verimlilik odaklı çalışmalarından dolayı tebrik etti.  Tören sonunda Bakan VARANK, birincilik alan 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün de aralarında bulunduğu Verimlilik Proje Ödüllerini kazananlara plaketlerini verdi.