TÜRK HARB-İŞ SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

25 Aralık 2018

Türk Harb-İş Sendikası BAŞKANLAR KURULU, 24 Aralık 2018 tarihinde SAKARYA’da toplanarak örgütlü bulunduğumuz 1. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı / Müdürlüğünün (Tank Palet Fabrikası) özelleştirilmesi konusunu değerlendirmiştir.

Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Harekatı’nda başarıyla görev yapan ve Operasyonlara damga vuran Kundağı Motorlu Topçu Silah Sistemi olan Fırtına Obüs Silah Sistemleri  tamamıyla, Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki TSK’ ya ait 1’inci Ana Bakım Merkezince tasarlanmış, prototipi ve seri üretimi tamamen Türk mühendisleri ve Türk işçisi tarafından bu fabrikada yapılmıştır.

Engebeli araziler dahil, her türlü arazide hareket etme kabiliyetine sahip  olan T155 Fırtına esnek, süratli, beka kabiliyeti yüksek ve elektronik harp korumalı ses ve veri haberleşmesine, atış esaslarının sürat ile takibine olanak tanır. Atış kontrol sistemi hesaplamaları ile komut alma ve gönderme yeteneklerine sahip uzun süreli harekâtlarda kullanıma ideal bir araçtır.

Aselsan’ın geliştirmiş olduğu, Ataletsel seyrüsefer sistemi, atış kontrol bilgisayar, oto namlu yönlendirme sistemi ve ilk hız ölçme radarı gibi gelişmiş kontrol sistemleri ile donatılmış ve Nato standardı olan bütün cinslerdeki 155 mm.lik tüm obüs mühimmatlarını kullanabilen Fırtına obüsü, sahip olduğu sistem sayesinde, farklı namlu açılarından ayrı ayrı atılan 3 mermi hedefe aynı anda ulaşabilmektedir. Bu üç adet normal obüsün atış gücünü tek başına karşılayabildiğinin ispatı olarak kabul edilmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın “Savunmada Millileşme” sloganı ile hepimizi motive ettiği bir dönemde, neredeyse tüm Dünya ile adı konulmamış örtülü ve açık bir savaş yürüttüğümüz şu günlerde ülke savunmamız için çok önemli katkılar sunan yukarıda üstün vasıflarını anlattığımız Fırtına Obüslerimizin imalatını yapan MSB Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1. Ana Bakım Merkezinin 20 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 481 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile  “işletme hakkı devri” şeklinde  özelleştirilmesi kararlaştırılmıştır.

Tank Palet’te bu güne kadar 281 adet üretilerek TSK’ya teslim edilmiş ve gurur kaynağımız olan FIRTINA’dan 140 adet daha üretim görevi verilmişken üstelik tecrübesi, yetişmiş insan gücü ve kurumsal hafızası ile ALTAY Tankının da seri üretimini gerçekleştirebilecek ve zaten TSK’nın kendine ait yegane tesisken, özelleştirme kapsamına alınarak, tank üretiminde bu tesis kadar bilgi ve tecrübesi olmayan şirketlere devrinin izah edilebilir tarafı yoktur.

Türk Harb-İş Sendikası, Savunma İş Kolunda Türkiye’nin en köklü işçi sendikası misyonuyla, üzerindeki sorumlulukların idrakinde olarak, “Savunmada Millilik” bilinciyle, emek hareketine katkı yapmaya devam edecektir. Ülkemizin her alanda kalkınma, ilerleme ve yeniden yapılanma hamleleriyle bölgesel ve küresel bir güç olmaya doğru ilerlediği bir dönemde, sendikamız üzerine düşen sorumlulukları almaya devam edecektir.

Sendikamız Harb-İş 1. Ana Bakım Merkezinin, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin emrinde, palet ve FIRTINA gibi mevcut stratejik üretimlerine devam etmesi ve yapılacak yatırımlarla ALTAY Tankının ana yüklenicisi olarak ülkemiz milli savunma sanayisine hizmet etmesinden yanadır.

Ülkemizin çok önemli ve stratejik tamamen milli ve yerli savunma tesisi olan fabrikamızın özelleştirilmesine yönelik her türlü karar ve uygulama sendikamızca derhal yargıya taşınacaktır.

1. Ana Bakım Merkezinin TSK’da kalması için Genel Merkezimiz, tüm şubelerimiz, bölge ve il Temsilciliklerimiz ile işyeri temsilcilerimiz düzeyinde ortak programlar oluşturulacaktır.

Ülkemizin savunma sanayiinin en önemli işyerlerinden olan askeri tesisimizin işletmesinin özel şirketlere devri gibi tarihi hata düzeltilene kadar, ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz adına tüm teşkilatımızla, “aile bütünlüğü” şuuruyla, aynı heyecan, birlik ve bütünlük ruhuyla mücadelemize yoğun ve etkin bir biçimde devam edeceğimizin altını çiziyoruz.

Kamuoyuna ve Basına saygı ile duyurulur.

TÜRK HARB-İŞ SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU