MADENCİ KOROSU ANKARA’DA KONSER VERDİ

9 Aralık 2019

TÜRK-İŞ’in 5-7 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen 23’üncü Olağan Genel Kurulu’nda yeniden göreve gelen Konfederasyon Genel Başkanı Ergün ATALAY, seçimin hemen ardından, Genel Başkanımız Alaattin SOYDAN’ın da aralarında bulunduğu sendika yöneticileriyle birlikte Madenciler Korosu’nun verdiği konsere katıldı.

Zonguldak maden işçilerinden oluşan Madenci Korosu’nun Nazım Hikmet Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlediği konser öncesi katılımcılara hitap eden TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, “Hepinizi TÜRK-İŞ ve şahsım adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ben seçimden sonra, Adapazarlıyım, Adapazarı’na gidiyorum. İlk başkan olduğum zaman rahmetli annem sağdı önce onun elini öpüyorum. Sonra okulu ziyaret ediyorum. Sonra Zonguldak’ta madene iniyorum, sonra da TÜRK-İŞ’e geliyordum. Tam buraya gelince neyin ne olduğunu anladım. Ben evime geldim. Bu kardeşlerimin ben ağabeyleriyim. Bu davetten dolayı TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu olarak bir heyet oluşturduk. Burada Ağaç-İş’in başkanı, Maden-İş’in başkanı, Harb-İş’in Başkanı var. Ben madenci kardeşlerimin gözlerinden öpüyorum,  Allah, ayaklarına taş değdirmesin” diye konuştu.

Konserde madenci kıyafetleri ile sahneye çıkan koronun konseri büyük beğeni topladı. Madenci Korosu’na program sonunda çiçek takdim edildi.