ESKİŞEHİR ŞUBE İSG EĞİTİMİ

10 Ekim 2018

Sendikamızın İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünü Geliştirme Eğitim Projesi kapsamında Milli Savunma Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortak yürütülen eğitimlere, 10 Ekim 2018 tarihinde Eskişehir Şubemiz bağlısı Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1’inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü ile devam edildi.

Öğleden önce 120 kişi ve öğleden sonra 75 kişi olmak üzere iki ayrı oturumda subay, astsubay, memur ve üyelerimizden oluşan 195 kişi için gerçekleştirilen eğitim programına, Genel Sekreterimiz Yavuz KOÇAK ve Eskişehir Şube Yönetimimiz de katıldı.

Yöneticilerimiz eğitim programı öncesi 1’inci Hava Bakım Fabrika Müdürü Tuğgeneral Gürhan ERGÜRHAN’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette, Kurmay Başkanı Albay Tahsin BÜYÜKKELEŞ, Teknoloji ve Üretim Komutanı Albay Levent KEFAL de hazır bulundu.

Eğitim programının açılışının Eskişehir Şube Başkanımız Şenol YILMAZ’ın yaptığı programda, Genel Sekreterimiz Yavuz KOÇAK katılımcılara hitap etti.

Genel Sekreterimiz KOÇAK, iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle her yıl binlerce emekçinin hayatını kaybettiğine dikkat çektiği konuşmalarında, ülkemiz çalışma hayatını bu olumsuz tablodan kurtarmak için ilgili tüm birimlerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesinin gereğine işaret etti.

Genel Merkez Yönetimine geldikleri 2011 yılından bu güne iş sağlığı ve güvenliği konusunda tüm üyelere ulaşma hedefli eğitim programları yürüttüklerini anlatan KOÇAK, Türk Harb-İş Sendikası’nın bu konuda üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti. 

Genel Sekreterimiz Yavuz KOÇAK’ın konuşmalarının ardından her iki eğitim programı, Eğitim Müdürümüz Tarkan ZENGİN’in sunumlarıyla tamamlandı.