BAŞKENT OLUŞUN KUTLU OLSUN ANKARA!

12 Ekim 2024

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 13 Ekim 1923 tarihinde aldığı karar ile Türkiye’nin başkenti olarak kabul edilen Ankara, hiç şüphe yok ki, büyük milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde çok önemli ve tarihi bir rol üstlenmiştir.

Milli iradenin tecelligahı olan Meclisimiz, Ankara’yı başkent ilan ederek, Ankara’nın kurtuluş mücadelemizde üstlendiği misyonu daha da anlamlı kılmıştır. Binlerce yıllık mazisi ile tarihe tanıklık etmesinin yanında, birçok farklı medeniyetin kültürel mirasını günümüze taşıması ve aradan geçen 101 yıllık süreçte meydana gelen gelişmeleri de değerlendirdiğimizde, Ankara’nın Millî Mücadele’nin merkezi olarak seçilmesinin ne kadar isabetli bir karar olduğu ortaya çıkmaktadır. Ayrıca unutulmamalıdır ki; Ankara, sadece bir başkent değil, büyük bir harekatın bedeni ve ulvi bir fikrin sembolüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ankara’mızın başkent oluşunun 101. yılını gönülden kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ankara’yı Türk milletinin yıkılmaz kalesi olarak başkent kılan; vatanı, milleti ve devleti için bir an bile tereddüt etmeden canını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz.

Türk Harb-İş Sendikası
Genel Merkez Yönetim Kurulu