KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN!

15 Haziran 2024

Birlik ve beraberlik ruhunu geliştiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma hislerinin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Hz. İbrahim’in adanmışlığı ve Hz. İsmail’in teslimiyetinin simgesi, Rabbimizin müjdesi olan Kurban Bayramı’nın rahmet ve bereketinin sıkıntılarımızdan kurtuluşumuza vesile olmasını ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Cömertliğin, rahmetin, bereketin, birliğin, barışın ve fedakarlığın yoğun yaşandığı Kurban Bayramı’nda, kutsal değerlerimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmalı, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olmak için çabalamalıyız.

Bayramlar; sevincimizi bir ve bütün olarak yaşamak, kardeşlik ve dayanışma iklimini güçlendirmek, küslükleri ortadan kaldırmak için önemli bir fırsattır. Ayrıca hiç şüphe yok ki, bayramlar bütün insanlığın sevinci olursa anlam kazanır. Renk, dil ve coğrafya ayrımı gözetmeksizin, ihtiyaç sahiplerinin hanesine muhabbet ve sevinç taşıyarak, adını bile duymadığımız nice coğrafyalara, hiç görmediğimiz insanlara iyilik eli uzatarak kardeş olmanın, bir olmanın, ümmet olmanın şuuruna ermektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz Milletimizin mübarek Kurban Bayramı’nı gönülden tebrik ediyor; barış, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışmayı esas alan nice bayramlara erişmeyi diliyoruz.

Türk Harb-İş Sendikası
Genel Merkez Yönetim Kurulu