19 MAYIS RUHUYLA GELECEĞE YÜRÜYORUZ!

18 Mayıs 2024

Bugün; bağımsızlık ateşinin yakıldığı, bir ülkenin kaderinin değişmesi için atılan büyük adımın yıl dönümü! Tam 105 yıl önce, Samsun’da milli mücadeleyi başlatmak için atılan adım ve yakılan bağımsızlık ateşi, geçici heves ve arzuların bir parlaması olmamış, aziz milletimizden aldığı ilham ve destekle kurtuluşun işaret fişeği olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk büyük bir cesaret göstererek yaktığı meşalenin ışığında, milli mücadelenin yol haritasını Amasya’da çizmiş, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile kutlu hedefine kitlenmiş, Ankara’da TBMM’nin açılmasıyla birlikte gücüne güç katmış ve 29 Ekim 1923’de milli mücadeleyi Cumhuriyetle taçlandırmıştır. Kazanılan bu başarılarda hiç şüphe yok ki; en büyük pay gençlerimizindir.

Tarih boyunca; vatanımızı, milletimizi, sancağımızı, devletimizi ve hürriyetimizi koruyan gençlerimiz, hayalleri, cesaretleri ve girişimleri ile ülkemizin imarına, inşasına ve kalkınmasına omuz vermektedir. İşte bu yüzden ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetimizi, her biri pırıl pırıl olan gençlerimize emanet etmiştir.

Bu kutsal emanetin farkında olan gençlerimiz de üzerine düşeni yaparak; Milli Savunma Sanayi başta olmak üzere, spordan sanata birçok farklı alanda önemli başarılar kazanıyor ve ezber bozan projelerle göğsümüzü kabartıyor.

İnanıyoruz ki, 19 Mayıs ruhuyla geleceğe doğru emin adımlarla yürüyen ülkemizi, aydınlık yarınlara gençlerimiz ulaştıracak ve büyük ülkemizin hedeflerine emin adımlarla ilerlemesine doğrudan katkı sunacaklardır.

Açıkça belirtmek istiyoruz ki; gençlerimiz milli egemenliğimize ve bağımsızlığımıza gölge düşürmeyecek, al bayrağımızı dünyanın en ücra köşelerinde dahi şanla, şerefle dalgalandırmaya devam edecek ve tüm dünyanın Türk milletinin yeniden şahlanışına şahitlik etmesine vesile olacaklardır.

Bu duygu, düşünce ve inançla; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyor; Cumhuriyetimizi gençlerimize emanet eden, 19 Mayıs’ı da gençlerimizin bayramı yapan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ruhları şad olsun!

Türk Harb-İş Sendikası
Genel Merkez Yönetim Kurulu