GENEL BAŞKANIMIZ SOYDAN; “GELİR VERGİSİ İŞVEREN TARAFINDAN KARŞILANSIN”

18 Ağustos 2023

turk_harb_is_sendikasi_genel_baskani_alaattinsoydan
Genel Başkanımız Alaattin Soydan; “Savunma sanayinde yüzde 80’e varan millileşme oranlarında askeri fabrikalarımızın katkısı göz ardı edilemez. Ancak gelin görün ki, ülkemizin güvenliği için çalışan emekçilerimiz maalesef geçim savaşı veriyor” dedi.

Genel Başkanımız Alaattin Soydan, düzenlediği basın toplantısıyla savunma sanayinde çalışan üyelerimizin sorunlarını dile getirdi. Sürekli olarak artan; gıda, kira ve akaryakıt fiyatları işçilerimizi geçinemez hale getirmiştir diyen Genel Başkanımız; “Bin bir emek ve özveriyle, fedakârca çalışan, yaptığı işe bilgisini, birikimini ve yüreğini koyan üyelerimiz ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları çok derinden hissetmektedir. Örgütlü olduğumuz işyerlerimizin çoğunluğunun büyükşehirlerde olduğu göz önüne alırsak, üyelerimizin yaşam koşullarının ne denli ağırlaştığını tahmin etmek çok zor değil. Sürekli olarak zamlanan gıda ürünleri, gittikçe pahalılaşan ev kiraları ve her geçen gün yükselen akaryakıt fiyatları emekçilerimizi katlanılamaz bir yükün altına sokmuştur. Yaşanan bu ekonomik zorluklar sonucunda da işçilerimiz, işyerlerinden istifa etmekte ve özel sektöre geçmektedir. İşçilerimizin gözünden baktığımızda hiç şüphe yok ki haklılar, çünkü yaptıkları işin niteliğine baktığımızda aynı işi, özel sektörde veya vakıf işletmelerinde yaptıklarında daha yüksek ücret almaktadırlar. Sonuç olarak o şirketlerimiz de vatanımız için çalışmalar yürütmekte, fakat buradaki en büyük sorun emekçilerimizin devletine olan güven bağının zedelenmesi. Hatta daha vahim konu ise milli savunmamızın bel kemiği olan bu işyerlerinde çalışan kardeşlerimiz, çeşitli aracı firmalarla ya da başka vesilelerle yurt dışına çıkarılmak isteniyor, her biri kalifiye olan emekçilerimize iş teklifleri yapılıyor. Bu da ülkemizin iyileşmeyen yarası beyin göçünü daha da derinleştiriyor” ifadelerini kullandı.

Bugün itibariyle temel sorunumuz askeri fabrikalarımızdaki ve tersanelerimizdeki imkân ve kabiliyetlerimizi kaybetmedir diyerek sözlerini sürdüren Genel Başkanımız Alaattin Soydan; “Askeri fabrikalarda çalışan üyelerimizin ücretleri düşük kaldığı için başka arayışa girmesi, özellikle savunma sektörü için çok önem arz eden tecrübe aktarımına büyük zarar veriyor. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Milli Savunma ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarımıza sesleniyor; işçi ve emekçi arkadaşlarımızın ücretlerinde iyileştirme yapılmasını ve gelir vergisi kesintilerinin de işveren tarafından karşılanmasını talep ediyoruz. Ayrıca unutulmamalıdır ki; savunma sanayine yapılan yatırımlar asla zayi olmaz, savunma sanayine yapılacak yatırımlar için maliyet konuşulmaz. Çünkü savunma sanayi belki 50 yıl belki 100 yıl sonra lazım olur ancak, eğer hazır olmazsanız yok olur gidersiniz. Bizim gibi her geçen gün büyüyen ve bölgesinde söz sahibi konumuna gelen bir ülke için savunma sanayi olmazsa olmaz. Yaklaşan yerel seçimler için kullanılan “devletin bekası” sözü inanın bana savunma sanayiden başka nerede kullanırsanız kullanın karşılığı olmaz. Bu yüzden sürekli gelişen ve başka başka ülkelerin umudu konumuna gelen ülkemiz savunma sanayine ve savunma sanayide fedakarca çalışan emekçisine sahip çıkmalıdır” dedi.

turk_harb_is_sendikasi_genel_baskani_alaattinsoydan

turk_harb_is_sendikasi_genel_baskani_alaattinsoydan

turk_harb_is_sendikasi_genel_baskani_alaattinsoydan